Årets digitale lærerteam er fra Randers

Siden i sommer har alle lærere kunnet nominere sit eget eller en kollegas team til at blive Årets digitale lærerteam. Christina Luxhøj Siewers og Susanne Hansen fra Hobrovejens Skole i Randers kan nu kalde sig vindere af titlen og en tur til konference i London.

Titlen som Årets digitale lærerteam uddeles af Lærerbloggen og Danmarks it-vejlederforening. Den gives til det lærerteam, der på bedste vis har formået at arbejde med problemløsning og innovation ved hjælp af teknologi i undervisningen.

Christina Luxhøj Siewers og Susanne Hansen har vundet titlen for at gøre netop dette - i flere projekter og fag. Eleverne har blandt andet arbejdet med affaldssortering i natur/teknologi, hvor de med inspiration fra kommunens affaldssortering selv har programmeret og tilbygget affaldsrobotterne Dash og Dot.

”Jeg er rigtig glad for, at vi i Randers er med til gøre eleverne dygtigere til at forstå og arbejde med teknologier og digitale værktøjer. Det er vigtige kompetencer for vores børn at lære, og vi kan ikke gøre det uden lærere som Christina og Susanne. Det er spændende at se, hvor meget der sker på det her område og jeg glæder mig til at se, hvad fremtiden bringer,” siger skolechef Jesper Kousholt.

Digitale værktøjer giver lyst til læring

Ved hjælp af flere forskellige digitale værktøjer har teamet formået at øge elevernes læse- og skrivelyst i dansk og engelsk.

”Eleverne får en oplevelse af, at litteratur, både skønlitterær og faglitterær læsning og skrivning, ikke kun er noget der er i bøger, og de oplever, at de er meget dygtigere til de faglige opgaver, når det foregår digitalt, fordi de har større mulighed for at lave deres produkt pænt. Det giver dem en oplevelse af tilfredshed.” skriver Susanne Hansen i en redegørelse af projektet.

I matematiktimerne bruger teamet digitale læringsprogrammer på en aktiv og legende måde ved hjælp af tablets. Teamet har for eksempel hængt matematikopgaver op ude på gangen, så eleverne kan lave matematik, samtidig med at de skal bevæge sig rundt for at scanne opgaverne.

Endelig har Christina og Susanne fundet en kreativ og udtryksfuld måde at bruge Excel, så eleverne også kan visualisere matematikken digitalt.

På inspirationstur til London

Med titlen har lærerteamet også vundet en tur til London i januar 2020, hvor de får mulighed for at søge inspiration til nye projekter på konferencen Bett, der sætter teknologi i uddannelse og undervisning i fokus.

Susanne Hansen og Christina Luxhøj Siewers med diplomet på, at de er Årets digitale lærerteam