Ældre Sagen overtager spisevenner

Flere ældre i Randers Kommune har igennem de seneste fem år haft stor glæde af at have en spiseven, der jævnligt kommer på besøg og spiser et måltid sammen med den ældre i hyggelige rammer. Ordningen har været finansieret af forskellige puljemidler, som nu er sluppet op – men heldigvis står Ældre Sagen klar til at overtage koordineringen d. 1. december 2017.

Lise Trebbien og Dagny Kjærsgaard er spisevenner. Foto fra januar 2017.

Mange enlige ældre synes, det er kedeligt at spise alene, og det kan resultere i, at den ældre ikke får spist så meget, som vedkommende burde. Derfor startede Madservice Kronjylland i 2012 initiativet med frivillige spisevenner.

En frivillig spiseven besøger som oftest den ældre borger en fast dag om ugen, og sammen spiser de to et måltid mad. Den frivillige spiseven får måltidet gratis fra Madservice Kronjylland, og sådan vil det fortsat være nu, hvor ordningen overgår til Ældre Sagens lokalafdeling Randers-Nørhald-Langå.

”Vi er rigtig glade for det nye samarbejde omkring spisevenner med Ældre Sagen. De frivillige spisevenner gør en stor forskel for ældre, som bor alene og savner selskab til måltidet i det daglige. Med det nye samarbejde med Ældre Sagen har vi mulighed for at fortsætte dette gode tilbud til de borgere, som får leveret mad fra Madservice Kronjylland,” siger Marianne Sloth, leder af Madservice Kronjylland.

Maden smager bedre, når man er to

Hos Ældresagens lokalafdeling Randers-Nørhald-Langå ser man stor værdi i ordningen og ser frem til at sætte nye spisevenner sammen.

”De ældre ser frem til at der er en dag om ugen, de ikke skal spise alene – og som de siger; maden smager bedre, når man er to ved bordet,” siger Minna Beider fra Ældre Sagen og tilføjer:

”Vi er i den heldige situation, at vi har ledige spisevenner. Så hvis der sidder nogen derude, der får mad fra Madservice Kronjylland og kunne tænke sig en spiseven, så skal de ikke tøve med at henvende sig til Ældre Sagen,” understreger Minna Beider.

Hvis man er interesseret i at være frivillig spiseven eller ønsker sig en frivillig spiseven, kan man kontakte Ældre Sagens kontaktperson for spisevenner, Minna Beider via mail: minnabeider@live.dk eller tlf.: 31 50 34 18.