Ældreminister Thyra Frank besøgte Huset Nyvang

Det prisbelønnede plejehjemsbyggeri Huset Nyvang i Randers havde mandag den 21. januar besøg af Ældreminister Thyra Frank.

”I Randers sørger de for, at de gamle - der hvor de bor - kan se og møde børnene fra børnehaven. Det skaber glæde og indhold i hverdagen for de ældre, men børnene kan også få meget ud af mødet. Så jeg ser meget frem til at besøge Huset Nyvang og se og høre mere om deres erfaringer, som måske kan inspirere andre,” udtaler ældreministeren.

Det demensvenlige plejecenter på Rindsvej består af fire adskilte boenheder og en fælles bygning, som rummer et bytorv, hvor butikker og aktive facader danner genkendelige motiver for en række fælles funktioner. Fællesbygningen er sammenbygget med en stor daginstitution, der rummer såvel vuggestue og børnehavegrupper, hvilket skaber et spændende potentiale for møde mellem generationerne.

Huset Nyvang blev i 2017 kåret til Årets Sundhedsbyggeri på konferencen ”Byggeri af fremtidens plejebolig”.

Formand for Omsorgsudvalget Fatma Cetinkaya og omsorgsdirektør Erik Mouritsen tog imod ældreministeren og viste sammen med områdeleder Erling Lemming og medarbejdere på Nyvang rundt på Huset Nyvang og Børnehuset Nyvang.