Aktivitetscenter indrettet med flid og sponsorgaver under coronakrisen

Det lokale erhvervsliv har støttet med flotte sponsorgaver og gavekort til indretning af det nye aktivitetscenter på plejehjemmet Lindevænget i Randers. Frivillige, plejehjemsbeboere og ældre, som bor i eget hjem, fra området kan nu træde ind i nye lækre rammer til et spil kort eller en hyggesnak.

Birgitte Saksø er ved at putte betræk på puderne. Hun har sammen med sine kollegaer givet rummet den helt store make-over. Før var det et oplagringsområde for brikse og kørestole. Nu indbyder det i stedet til en hyggelig stund mellem plejehjemsbeboere og frivillige og med god hjælp af erhvervslivets flotte sponsorgaver.

Fra 1. maj blev aktivitet og træning på ældreområdet omorganiseret i Randers Kommune. I den forbindelse har frivilligkoordinatorerne indrettet et nyt aktivitetscenter på plejehjemmet Lindevænget. De har oplevet stor opbakning fra det lokale erhvervsliv til at gøre lokalerne indbydende og mere moderne.

”Vi er rigtig glade for de flotte gaver, vi har modtaget fra Plantorama, og vi har lånt en del malerier af en lokal kunstner i området. Det har betydet, at vi har kunnet ensrette indretning, så de samme krukker går igen og at malerier og akvareller på væggene har samme farver,” fortæller frivilligkoordinator Birgitte Saksø.

Også en lokal webshop har doneret gaver fra deres lager for mange tusinde kroner. Webshoppen foretrækker dog at være anonym, men er glad for, at deres lysestager, uroer, plakater og puder kan skabe glæde og hygge for frivillige og beboere på plejehjemmet. Indretning af det nye aktivitetscenter har desuden krævet en stor oprydning, da det tidligere har været storkontor for fysioterapi og ergoterapi. Det første rum har tidligere har været brugt til opbevaring af brikse og kørestole, men har nu fået en kærlig hånd. Det er blevet til en dejlig hyggekrog for dets besøgende. Derudover er gangarealerne ved at blive shinet op med nye farver, og der er ved at blive indrettet et nyt mødelokale til møder med frivillige og foreninger.

”Vi har tømt rigtig mange reoler, sprittet tavler af, taget hylder ned og meget andet. Så der har været nok at se til, men vi er meget tilfredse med resultatet, og glæder os over, at der har været opbakning til at gøre det mere hyggeligt og lækkert at være til aktiviteter på plejehjemmet. Vi har desværre ikke fået nogle møbler i denne omgang, men vi håber, at der på sigt vil være opbakning til små borde, nye stole og en sofa, som er lidt blødere for de ældre at sidde på end bænken, ” fortæller frivilligkoordinator Birgitte Saksø.