Aktivitetscenter Randers genåbnet

Samlingsstedet for mennesker med handicap i Randers blev genåbnet med et brag af en fest torsdag 26. august 2021.

Jens Vangsø Mathiesen, Michelle Pedersen og Anna Hvam nød, at det igen kunne lade sig gøre at feste sammen i Aktivitetscenter Randers. Især for det betyder, at husets aktiviteter er i gang igen. Foto: Randers Kommune.

Coronarestriktionerne har betydet, at aktiviteterne i Aktivitetscenter Randers har kørt på lavt blus i de seneste halvandet år. Nu er aktiviteterne for alvor åbnet igen, og det blev fejret med sang, dans og musik i husets have.

"Det er rigtig dejligt, at vi kan holde fest. Det har vi ventet på meget længe, og det har været savnet, at vi kan være sammen på den her måde," siger Michelle Pedersen, som er bruger af aktivitetscentret igennem 14 år.

Nedlukningen har blandt andet betydet, at centrets brugere har skulle holde stor afstand til hinanden, og at aktiviteter som fællessang og gymnastik har været sat på pause. Det har også betydet, at sommerfesten blev aflyst sidste år.

"Vi har været lukket ned to gange, så vi måtte ingenting, og vi måtte ikke blande os. Det føltes underligt, og det har været svært at forstå for mange af os, hvorfor det har været sådan," forklarer Michelle Pedersen.

Det er Jens Vangsø Mathiesen, som også er bruger af aktivitetscentret, enig i.

"Jeg er meget glad for festen, for det har været træls at gå hjemme og ikke at kunne komme i aktivitetscentret. Det har været savnet rigtig meget - især at komme og arbejde i caféen," siger Jens Vangsø Mathiesen, som sammen med Michelle Pedersen arbejder i husets café.

Jens Vangsø Mathiesen og Michelle Pedersen er også aktive i Aktivitetscenter Randers' brugerråd, og de har derigennem været med til at beslutte festens indhold. Det betød, at festen blandt andet bød på musik fra det populære coverband The Mumes, pølsevogn og besøg af en tryllekunstner og en ambulancefører i sin ambulance.

Aktivitetscenter på pause

Også hos aktivitetscentrets medarbejdere bragte genåbningsfesten glæde.

"Det er skønt, at vi kan være sammen igen og danse og synge. Det betyder så meget for de borgere, som kommer i aktivitetscentret, at vi kan genåbne husets aktiviteter som før," siger Gitte Truelsen, leder i Aktivitetscenter Randers.

I takt med centrets aktiviteter har været sat på pause, har aktivitetscentrets medarbejdere arbejdet i kommunens bosteder for mennesker med handicap.

"I stedet for at være sendt hjem har medarbejderne stillet sig til rådighed på vores bosteder, så borgerne har modtage dagtilbud, hvor de bor. De har gjort et fantastisk stykke arbejde og stået sammen for at skabe en tryg og aktiv hverdag for borgere med handicap, mens corona har ændret betingelserne," siger Gitte Truelsen.

Aktivitetscenter Randers har sammen med foreningen LEV Randers indsamlet over 30.000 kr. til genåbningsfesten.