Alle Børn Cykler: Bryd den onde cykelcirkel

Færre og færre børn cykler, men forældre kan være med til at bryde den onde cirkel. Randers Kommune og Cyklistforbundet opfordrer forældre til at støtte op om deres børns cykling, når kampagnen Alle Børn Cykler fra den 5.-18. september kører på flere af kommunens skoler, og skoleelever dyster om at have flest cykeldage.

Næsten 1500 elever fra 71 klasser fra otte af skolerne i Randers Kommune er tilmeldt den landsdækkende cykelkampagne, hvor der typisk er op imod 100.000 elever, som på klassebasis dyster om flest dage i cykelsadlen. Det glæder ingeniør Birgit Berggrein fra Randers Kommune Veje og Trafik:

”Skoleelever bliver mere klar til at modtage undervisning, når de går eller cykler i skolen. Samtidig betyder flere cyklende og gående skoleelever mindre trængsel ved skoler særligt om morgenen. Jeg vil gerne opfordre skoleelever, som kan cykle til skole om at gøre det, så ofte det er muligt. Forældre kan benytte kampagnen til øve skolevejen med de mindre børn.”

Al cykling tæller i jagten på cykeldage - om det er til eller fra skole, i fritiden til spejder, sport og vennebesøg eller cykelture med familien i weekenden.

Og det er vigtigt, at forældrene bakker op om deres børns cykling. Det siger vicedirektør i Cyklistforbundet, Jane Kofod:

”Forældrene kan fx hjælpe deres børn til at blive glade cyklister ved at vise det gode eksempel; altså ved at cykle selv. Men de kan også sørge for at cykeludstyret er i orden - at cyklen er i orden og pumpet, så det er en god oplevelse for barnet at cykle. Og så kan de lave en fast aftale med børnene om, at de skal cykle som en del af Alle Børn Cykler kampagnen.”

Alle Børn Cykler kampagnen har næsten aldrig været vigtigere. Færre og færre børn cykler, og en helt ny undersøgelse viste, at hvert fjerde barn ikke havde cyklet den seneste måned.

”Det er virkelig vigtigt, at vi får knækket den kurve, da det af mange årsager er vigtigt at børn cykler til skole og fritidsaktiviteter. Det er sundt og det giver dem også en stor frihed, at de kan transportere sig selv,” siger Jane Kofod.

Du kan se, hvilke lokale skoler der deltager i årets kampagne på Alleboerncykler.dk/hvem
Ny præmie til udskolingen
Kampagnen, som Cyklistforbundet kører i samarbejde med Jyske Bank og Novo Nordisk Danmark, sluttes af med at Årets Børnecyklist og årets vinderklasse kåres. Her kan elever og lærer kan se frem til at modtage en lækker mountainbike sponsoreret af HF Christiansen.

Som noget nyt har Alle Børn Cykler i år et specielt tilbud til udskolingsklasserne, og de kan vinde en ekstra præmie. Blandt de deltagende udskolingsklasser bliver der trukket lod om et gavekort på 3000 kroner fra Coop365 til en klassefest.

38 kommuner har i år valgt at bakke op om kampagnen.