Ambitiøs bosætnings-kampagne skal sikre flere tilflyttere til Randers’ landsbyer og opland

Der skal sættes endnu mere tryk på markedsføring og derved bosætning og tilflytning til Randers’ landsbyer. Det har kommunens landdistriktsudvalg bestemt med en bevilling på 380.000,00 kr. Pengene skal bruges til at vise de mange gode grunde til at flytte til en af de mange attraktive lokalsamfund og landsbyer. Indsatsen rettes mod borgere udenfor Randers kommunegrænse.

”Vi vil rigtig gerne arbejde på at endnu flere borgere udenfor kommunegrænsen bliver opmærksom på de mange attraktive lokalsamfund og bosætningsmuligheder som vores mange landsbyer har at byde på”, siger bosætningskonsulent i Randers Kommune, Mari-Louise Hattesen.

Markedsføringsindsatsen kommer til at løbe over 2 år, og Randers Kommunes erhvervs- og landdistriktsafdeling vil sammen med kommunikationsafdelingen udvælge og gennemføre en række velforberedte markedsførings-fremstød, der skal fremme omtale, synlighed og opmærksomhed om Randers’ opland, som det attraktive tilflytningsområde det er.

"Der bliver enormt spændende at se, hvad den her særlige og fokuserede indsats kan lede til over en 2-årig periode. Det er en ambitiøs satsning fra vores landdistriktsudvalg, og vi forventer os meget af indsatsen. Forventningen er selvfølgelig, at indsatsen medfører en vækst i tilflytningen til vores landsbyer. Men vi håber også, at et øget fokus på oplandet som bosætningsområde, over for omverdenen, vil inspirere vores borgere til selv at indgå i arbejdet med at promovere deres respektive landsbyer på forskellige måder.  

Netop nu er kommunens forvaltning i gang med at koordinere og planlægge, hvilke platforme, events og markedsføringskanaler, der skal tages i anvendes over de forskellige målgrupper man ønsker at appellerer til. Herefter forventes de enkelte PR fremstød i medier og lignende at kunne opleves fra starten af foråret.

Har du et en god idé eller et forslag til den kommende bosætningskampagne, er du velkommen til at kontakte Randers Kommunes bosætningskoordinator, Mari-Louise Hattesen på 20465374 eller Mari-Louise.Olsson.Hattesen@randers.dk.

Fakta om bosætningskampagnen

  • Randers Kommunes landdistriktsudvalg har afsat 375.000 kr. til indsatsen.
  • Indsatsen rettes bl.a. mod unge par, småbørnsfamilier og seniorer, der ønsker at realisere drømmen om at bo ”på landet”.
  • Bosætningskampagnen vil blive gennemført i 2019-20.