Annes nye lejlighed i Harridslev er indviet

Ti nye boliger til beboere i Afdelingen Kernen på Bocenter Harridslev blev onsdag (3. april 2019) indviet. Boligerne er for borgere med flere funktionsnedsættelser.

Det er en større om- og tilbygning af Afdelingen Kernen på Bocenter Harridslev, som nu er gennemført, og onsdag (3. april 2019) kunne borgmester Torben Hansen indvi i alt ti nye boliger på stedet. Byggeriet har stået på i noget tid, og undervejs har beboerne været genhuset.

”Når man ser hvordan resultatet er blevet, så har det været værd at vente på. I dag er en stor dag både for beboere, pårørende, personale og alle os andre, der kan se, at vi har nogle gode tilbud i Randers Kommune. Hjertelig tillykke alle sammen,” sagde Torben Hansen under indvielsen, hvor beboere, pårørende og personale blandt andet deltog.

Nye faciliteter

Afdelingen Kernen er et bosted for borgere med flere funktionsnedsættelser. Boligerne er blevet totalrenoveret, og samtidig er der lavet en tilbygning, så der nu er plads til én borger mere. Fremover kan der således fortsat bo ni faste beboere, og derudover er der en aflastningsbolig til midlertidige ophold.  

De 10 nye boliger har blandt andet opholdsrum, køkkenmulighed og eget badeværelse, som er indrettet, så de understøtter dagligdagen for borgere med flere funktionsnedsættelser.

”Ombygningen er et resultat af en længere udvikling på handicapområdet med fokus på høj boligstandard og, hvor der er plads til privatliv. Jeg håber, at I får rigtig mange gode timer her sammen,” sagde Charlotte Broman Mølbæk, der er formand for socialudvalget i Randers Kommune.

Personale og pårørende er kommet med input

I forbindelse med projekterne har et idéudvalg været nedsat. Sammen med arkitekten har ideudvalget lavet skitser. De pårørende til beboerne har haft mulighed for at komme med forslag og ønsker til skitserne, ligesom personalet har været inddraget i processen.

En af beboerne i de nye lejligheder er den 25-årige Anne Engedahl Christensen, der under indvielsen kunne fremvise sin nye lejlighed. Her har familien blandt andet valgt at få installeret et te-køkken og besluttet, at der skal være vindue på badeværelset.

En del af en samlet boligplan

Om- og tilbygningen af Bocenter Harridslev er en del af Randers Kommunes Boligplan for Socialområdet. Målet er at sørge for gode og tidssvarende rammer til borgere med funktionsnedsættelser.

For nylig blev også Aktivitetscenter Randers (det tidligere Dronningborg Aktivitetscenter red.) indviet.

Om- og tilbygningen af Bocenter Harridslev har samlet set kostet omkring 16 millioner kroner.