Ansatte i Randers Kommune vil vinde over Regionshospitalet

10 cykelambassadører på Regionshospitalet i Randers har i de sidste seks måneder duelleret mod 10 cykelambassadører fra Randers Kommune om at få flest ansatte til at slippe bilrattet og i stedet vælge cyklen til jobbet. Hospitalet har indtil videre givet kommunen baghjul. I september går den sidste og afgørende duel i gang mellem de to arbejdspladser. Den satser de ansatte fra kommunen benhårdt på at vinde.

Cykelambassadør på Laksetorvet, Morten Fischer Jørgensens, er klar til den sidste og afgørende cykelduel mod ansatte fra Regionshospitalet. Ambassadør Maya Vivendel fra Regionshospitalet er også klar til duellen og har dannet sit eget cykelhold ”Team Bimle.”

Se klip fra TV2 Østjylland om Cykelduellen mellem de to arbejdspladser.

 

Hård kamp om ryttere

En fire uger lang cykelkampagne, ”Vi cykler i september” er den sidste og afgørende cykelduel mellem de to arbejdspladser, hvor de 20 cykelambassadører har dannet hver deres cykelhold til kampagnen. 10 cykelhold fra Randers Kommune og 10 cykelhold på Regionshospitalet dyster om at blive det bedste cykelhold på hver arbejdsplads:

”Der har været hård kamp mellem de 10 ambassadører på kommunen om at kapre kollegaer til cykelholdene. Mit hold er ikke det største, men jeg er overbevist om, at jeg har de bedste ryttere,”  siger Morten Fischer Jørgensen, der leder cykelholdet, Morten og Motionsmagneterne.

Bilen er solgt

Cykelambassadør Maya Vivendel fra Regionshospitalet er også klar til kampagnen i september sammen med sit cykelhold, Team Bimle:

”Der er masser af gejst blandt de 10 cykelambassadører på hospitalet, så vi glæder os til at vinde over ambassadørerne fra kommunen. Cykelkampagner skaber fællesskab i personalegrupperne, så det har været let at få fat i holddeltagere,” siger Maya Vivendel.

Ligesom de andre 19 cykelambassadører har Maya Vivendel i forbindelse med cykelprojektet lånt en elcykel, som hun skal cykle på mindst tre gange om ugen til jobbet. Hun er blevet så vild med at flyve af sted på en hurtig cykel, at hun har solgt sin bil:

”Jeg nyder den daglige cykeltur til jobbet og den friske luft. Elcyklen er derfor blevet min foretrukne transportform i hverdagen, så derfor solgte jeg bilen. Jeg er desuden også glad for, at jeg som ambassadør har været med til at skubbe til mange menneskers fordomme om, at elcykler kun er til gamle damer, og at man ikke får motion, når man cykler med el, for det gør man,”  siger Maya Vivendel.

Fakta 

Cykelduellen på de to arbejdspladser er led i cykelprojektet ”Cykling i byen.”  I forbindelse med projektet bliver der anlagt cykelsti på begge sider af Vestervold i Randers, ligesom der kommer flere p-pladser til cykler i centrum af Randers samt cykeltællere og pumper til flade dæk.

Cykelduellen skaber også fokus på indsatsen ”Bevæg dig for livet,”  der skal få borgere i alle aldre til at være mere fysisk aktive.