Ansatte på Randers Realskole vinder førstepræmie i cykelkampagne

Det var et hold glade ansatte fra Randers Realskole, der vandt Randers Cykelbys førstepræmie i den landsdækkende kampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE. Det var første gang, de deltog i kampagnen, men bestemt ikke sidste gang. For kampagnen har styrket konditionen og fællesskabet blandt de ansatte, der også har fundet ud af, at man godt kan cykle i regnvejr.

De cyklende ansatte fra Randers Realskole kan nu se frem til en kulturoplevelse på Værker i Randers, fordi de vandt Randers Cykelbys førstepræmie i cykelkampagnen.

Danmarks største motionskampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE har rullet i hele september måned på mere end 1000 arbejdspladser. Det var første gang, at Randers Realskole deltog i kampagnen:

"Det er helt fantastisk, at vi har vundet førstepræmien. Vi deltager helt sikkert også i kampagnen næste år," fortæller Bente Thougaard Domino.

Hun har været holdkaptajn i kampagneperioden på et af skolens to store cykelhold og har i september måned været med til at arrangere konkurrencer og motivationsaktiviteter som "Hent en kollega" og "Kør en omvej til arbejde":

"De mange cykelaktiviteter og konkurrencen mellem vore to cykelhold har givet masser af sjov og fællesskab. Vi har også fundet ud af, at man sagtens kan cykle i regn og blæst. Kampagnen har også fået flere kollegaer i sadlen, der normalt kører i bil, så kampagnen har helt sikkert været en succes," siger Bente Thougaard Domino.

Lærere er rollemodeller

Randers Realskole har fokus på sundhed og trivsel. Nogle lærere har blandt andet lavet et pilates hold for deres kollegaer på Randers Realskole, og en vanecoach har været forbi skolen for fortælle, hvordan man kan bryde vaner for at opnå en sundere livsstil:

"Cykelkampagnen ligger fint i tråd med vores fokus på sundhed og trivsel. Det er vores fokus, fordi vi gerne vil styrke og bevare det gode fællesskab og lave sygefravær blandt de ansatte, som vi allerede har.  Derfor bakker vi op om alle tiltag, der handler om motion og fællesskab," siger Hans Myhrmann, skoleleder på Randers Realskole.

Han lægger også vægt på de mange cyklende læreres betydning som rollemodeller: 

"Vi lærere er jo rollemodeller for eleverne. Det er vigtigt, at vi viser, at cyklen er et naturligt transportmiddel. Både i forhold til at få mere motion og bevægelse ind i hverdagen, men også for at gøre en forskel for klimaet."

Fakta

Randers Cykelby støtter cykelkampagnen VI CYKLER TIL ARBEJDE med lokale præmier. Førstepræmien, en kulturoplevelse til Værket i Randers, blev vundet af ansatte på Randers Realskole. Andenpræmien, et gavekort til et restaurantbesøg, går til medarbejdere fra Værestedet  Perron 4,  mens ansatte fra Sundhed, Kultur og Omsorg i Randers kommune kan glæde sig til en biograftur, fordi de cyklede sig til tredjepræmien. 

Kampagnen VI CYKLER TIL ARBEJDE er arrangeret af Cyklistforbundet. Læs om kampagnen på www.VCTA.dk.