Arkitekttegnet hal sætter fut i eleverne

Skæve vinkler, god akustik og et væld af funktionalitet, fremmer elevernes lyst til at bevæge sig på Hobrovejen Skole. Som led i skoleudviklingsplanen fik skolen i foråret 2019 en helt ny, arkitekttegnet hal med plads til både idræt, teater og musik. Det har skabt nye muligheder for at eleverne kan udfolde sig

Den arkitekttegnede multihal på Hobrovejens Skole åbner sig mod omverdenen med et stort glasparti

I foråret 2019 stod en ny og arkitekttegnet multihal færdig på Hobrovejen Skole. Og allerede nu har hallen dannet ramme om alt fra teater og dans til idræt og en juniorklub. Samtidig er det blevet tydeligt, at en godt tænkt hal gør en stor forskel for lysten til at bevæge sig og samles om fælles aktiviteter.

"Det er en fantastisk hal. Og det er så dejligt at se, at de nye rammer bidrager til at skabe nyt indhold. Jeg har netop haft fornøjelsen af at besøge hallen og set, hvordan hallen gør en stor forskel for børnene og deres muligheder for bevægelse og oplevelser i skolen. Samtidig er det en ny hal, der kan bidrage til hele midtbyen," siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Multihallen oplyst

"Det er en bygning, der når man ser den ude fra både er spektakulær og rigtig flot. Vi er utrolig glade for vores nye hal, der indbyder til, at eleverne kan udfolde sig i alle mulige retninger. Hallen rummer mange skæve vinkler og arkitektstreger, der er lidt udover det sædvanlige," fortæller Mogens Bang Thomassen, skoleleder på Hobrovejens Skole.

46 mio. kr. til Hobrovejen Skole

Som led i skoleudviklingsplanen, er der i alt brugt cirka 46 mio. kroner på at renovere Hobrovejen skole og bygge ny hal, som alt i alt har kostet godt 20,5 mio. kr. Hallen er tegnet af arkitektfirmaet Kjaer og Richter og har en række funktioner. Multihallen byder for eksempel på badminton- og volleyballnet, basketkurve, ribber og klatrevægge. Det er skolens to gamle gymnastiksale, der nu er blevet til en velfungerende multihal og et skolebibliotek.

"Hallen er et rigtig godt sted at være. Der er god akustik, lunt og behageligt. Uanset vind og vejr kan vi altid samle børnene i hallen, som er stor nok til alle skolens børn. Derudover er hallen en del af de idrætsfaciliteter, som uden for skoletid bliver stillet til rådighed gennem Randers Idrætshaller. Lige nu har Randers gymnastiske Forening f. eks. to hold, der tilbyder dans og gymnastik," fortæller Mogens Bang Thomassen.

Hallen er i brug hele skoledagen alle ugens dage i forbindelse med idrætsundervisningen, og derudover rummer den også alt fra teater til projektarbejde og morgensamlinger. På den måde er det alle skolens børn, der har fået gavn af den nye hal.