August spækket med kultur

Randers Festuge sender en stor august-buket af kulturoplevelser ud i Randers. Det sker som en kærlig hilsen, når nu selve festugen må vente til 2021.

Selvom vi må vente til 2021 før der igen er Randers Festuge, så kan vi i år alligevel opleve lidt af stemningen, når kulturlivet folder sig ud i en august-buket. Borgere og gæster i kommunen vil blandt andet kunne opleve teater rundt om i byrummet. Billedet her er dog fra Randers Festuge i 2019. Foto: Bo Amstrup

I august-buketten er både live musik, teater og udstillinger - som har fået tilskud på den betingelse, at de lever op til de gældende retningslinjer fra myndighederne. 
 
"Da vi i juni måned åbnede puljen, var vi meget spændt på om corona-krisen fik ansøgere til at holde sig tilbage. Vi fik heldigvis et pænt antal ansøgninger om mange spændende kulturoplevelser. Og det matcher netop festugens mål om at skabe mangfoldige oplevelser. Jeg glæder mig til august og at vi igen får gang i kulturlivet," siger Torben Hansen, formand for Randers Festuge og borgmester i Randers Kommune.

De forskellige arrangører arbejder i de kommende uger på højtryk for at udvikle og planlægge deres august-arrangementer. Blandt dem er for eksempel Randers Teater, der arbejder på en mobil forestilling med titlen '101-toner'. Tante Olga står for en række events herunder en koncert med Kim Larsen og Gasolin tribute-bandet 'Peter og de andre kopier'. Hotel Randers byder på forskellige mindre koncerter i cafe Von Hornslet og hotellets baggård. Randers Bibliotek, Museum Østjylland og Randers Kunstmuseum præsenterer sammen en udendørs udstilling med titlen 'Barn og ung i coronaens tid'. Og den rytmisk sangerinde, Karoline Budtz, vil sammen med den klassiske guitarist, Louise Negro, i løbet af måneden arrangere en række pop-up events under navnet 'Amarcord Duo'. Duoen vil bringe italiensk feriestemning til Randers med et charmerende og udadvendt show bestående af kendte italienske popsange og serenader. Dette er blot for at nævne nogle eksempler på, hvad borgere i Randers og byens turister kan glæde sig til i august måned. 

"August-begivenhederne byder på både tradition og fornyelse. Det er ikke en nem opgave for arrangørerne at udvikle og gennemføre kulturprojekter og samtidig følge de gældende retningslinjer som coronaen medfører. De arrangører som tager springet skal derfor have stor ros. August-arrangementerne er med til at skabe lidt glæde i en ellers alvorlig tid," siger eventchef Mette Bertelsen fra Randers Eventsekretariat.

Langt over 20 forskellige aktører har søgt om tilskud fra den særlige pulje, som Randers Festuge-bestyrelsen har afsat til at sende en kærlig hilsen midt i et ellers corona-ramt kulturliv. Puljen fra festugens bestyrelse var på 225.000 kroner, og der er nu lukket for ansøgninger. Alle august-begivenhederne vil løbende blive offentliggjort på detsker.dk og på www.facebook.com/detsker.dk.