Beboerne på botilbud er coronamestre

De fem beboere på botilbud Vedøvej 3 i Dronningborg har fået medaljer for deres stærke håndtering af coronakrisen.

Vedøvej 3 er et botilbud for borgere med udviklingshæmning. Husets fem beboerne har aldrig før oplevet at være hjemme hver dag 24/7, og normalt går de på arbejde og til fritidsaktiviteter, men det har været lukket i forbindelse med Corona. Beboerne har klaret den nye hverdag så flot, at de nu er blevet udråbt som coronamestre af husets pædagogiske vejledere.

”Vil ville gerne anerkende dem for at have klaret sig rigtig godt under de anderledes og svære vilkår, så en fredag eftermiddag inviterede vi alle med på tur, hvor beboerne fik deres guldmedalje overrakt på et podie og rosende ord med på vejen,” fortæller Annemarie Henriksen, pædagogisk hjemmevejleder i botilbuddet Vedøvej.

Den anderledes hverdag har været svær for beboerne, og de har set deres pårørende mindre end de plejer, men der er også kommet meget godt ud af den nye situation:

”Selvom den nye situation har været svær, så har der også været mere ro på og færre stressfaktorer, når beboerne har været hjemme. De har været seje og forstået retningslinjerne med afspritning og afstand, og de har haft en positiv hverdag med hinanden. Når det har været svært af og til, så har de snakket og hjulpet hinanden med at huske på, at det nok skal blive godt igen,” forklarer Lena Wermund, pædagogisk hjemmevejleder i botilbuddet Vedøvej, og fortsætter:

”Det har styrket deres sammenhold, og de har fået mere tillid til hinanden. Nu spørger de hinanden til råds når noget er svært, og snakker med hinanden om det. Samtidigt har den nye situation givet dem øget selvindsigt, og de ved, at de kan klare sådan noget, hvis det skulle ske igen.”

Hanne, Annette, Maria, Frede og Birgit, som er beboere på Vedøvej, har fortalt deres vejledere, at det har været en god overraskelse at få overrakt guldmedaljer, og at de er stolte over deres indsats. De føler også selv, at de er kommet tættere på hinanden, og at sammenholdet er blevet bedre.

”Humor og god stemning har været en kæmpe drivkraft igennem nedlukningen, og selvom der har været plads til at snakke om de tunge ting, så er det generelt nogle glade, humoristiske og seje beboere, som virkelig har fortjent den her anerkendelse,” slutter Annemarie Henriksen.