Bibliotek rykker ud med aktiviteter for ældre

Randers Bibliotek tilbyder nu særlige udendørs aktiviteter for beboere på kommunens plejecentre. De ældre kan blandt andet hygge sig med højtlæsning af historier fra gamle dage, og biblioteksmusikanten indbyder til fællessang

Udendørs aktiviteter for ældre i musikkens tegn. Randers Bibliotek har skræddersyet en række tilbud til de ældre på kommunens plejecentre, som kan foregå udendørs med behørig afstand.

Tilbuddene omfatter højtlæsning, maling på sten og banko - det hele krydret med god musik eller fællessang.

Biblioteksmusikanten Peter Elmelund tager også ud med sin guitar og afholder fællessang for de beboere, der kan lide at være sammen om at synge.

"Det er en hjertevarmende oplevelse at synge med de ældre. Musikken fortsætter jo, hvor ordene slipper. Måske er den dementes tale forstummet, men når der kommer musik til, dukker ordene til Jylland mellem tvende have op," fortæller Peter Elmelund og fortsætter:

"Selvom vi holder den behørige afstand, er vi alligevel sammen. Sammen i den fælles historie; erindringen, hvor Jeg ved en lærkerede, jeg siger ikke mer' klinger fra de livserfarne struber. Det er godt at synge. Sammen."

Randers Kommunes plejecentre melder ind til biblioteket, hvis de ønsker at benytte sig af tilbuddene.