Børn bliver ”Affaldsambassadører” i Jennumparken

Fredag den 13. november blev børnene ved et udendørsarrangement i Jennumparkens fritidshjem udnævnt til affaldsambassadører.


I januar 2020 udarbejdede personalet i Jennumparkens fritidshjem en drejebog for, hvordan der skulle arbejdes med nogle af Verdensmålene.

Først i marts startede arbejdet, men drejebogen måtte ændres mange gange, da omdrejningspunktet nu blev corona.

Men det omstillingsparate personale navigerede fornemt i denne svære situation og planerne blev ændret, så overskriften blev bæredygtighed på flere niveauer.
De sidste måneder har børnene bl.a. arbejdet med affaldssortering og genbrug, og de har kreeret ting af genbrugsmateriale.

De yngste børn på fritidshjemmet har arbejdet med ”Fridas fødselsdag”, og de store børn har arbejdet med ”Efter festen” sammen med Randers kommunes affalds skole.
I samme periode har børnene samlet affald i boligområdet Jennumparken tre gange.

Gennem ovennævnte arbejde har børnene kvalificeret sig til udnævnelse som ”Affaldsambassadør”

Ved arrangementet deltog inspektør, Peter Pedersen fra boligorganisationen ”Møllevænget og Storegaarden”. Han takkede børnene for deres indsats i Jennumparken og kvitterede med store ”godbidder”

Børnene blev dekoreret med en ”Verdensmålsmedalje”. Den bestod af en nøglesnor med verdensmålene, og i karabinhagen var der hægtet en medalje på, som det enkelte barn selv havde kreeret af en udbanket kapsel påsat med perler.

Foruden denne kåring som affaldsambassadører har børnene ”vundet” en tur til Naturhistorisk Museum i Aarhus, hvor de skal se en udstilling omhandlende Verdensmålene.
Der vil også blive lavet et spændende oplæg, hvor der vil være fokus på, hvordan naturen løser problemerne med affaldssortering og genbrug.
Derefter får børnene lov til at skabe dyr af genbrugsmateriale.

Alt foregår/gik naturligvis efter de gældende Covid-19 restriktioner.

Arbejdet med verdensmålene fortsætter i 2021 med spændende aktiviteter, hvor Jennumparkens fritidshjem bl.a støtter op om Randers Kommunes projekt med at genanvende hård plast til eksempelvis designerstole.

Et andet mål er også at støtte projektet ”Solarsack” – hvor iværksætteren, Alexander Løcke fra Rander,s har udviklet et vandrensningssystem, som på få timer kan rense fire liter vand ved hjælp af solens uv-stråler.