Børnehavebørn blev soldater for en dag

Børn fra Børnehuset Viborgvej tog tirsdag d. 17. december til Fladbro Skov for at blive soldater for en dag. Med sløring i ansigterne og feltrationer under armene øvede børnene sig i samarbejde og observation. Og det var meget heldigt, de var der, for julemanden fik pludselig brug for børnenes hjælp i skoven.

Sure mænd og tyveknægte havde gemt sig i Fladbro Skov tirsdag d. 17. december. De havde stjålet nøglen til julemandens julegavemaskine og ville helst ikke opdages af julemandens hjælpere fra Børnehuset Viborgvej. Til deres uheld fik børnene ved hjælp af godt samarbejde sneget sig ind på tyvene og erobret nøglen tilbage. Tyvene løb efter, men børnene slap væk. Senere kom julemanden forbi skoven med gaver og lidt sødt som belønning og tak for hjælpen.

Forældresamarbejde bidrager til læring

Hele ”militærdagen” er opstået på baggrund af et ønske om samarbejde på tværs af forældregruppen og børnehuset om børnenes trivsel, udvikling og læring. Dagen blev arrangeret af en af børnenes far, der selv arbejder ved militæret og derfor havde kompetencer og ressourcer til at planlægge dagen i samarbejde med børnehuset.

Tidligere har børnene haft en anatomi-dag, hvor en fysioterapeut-forældre lærte børnene om bl.a. muskler og knogler. Forældresamarbejdet bidrager på den måde også til, at børnene lærer noget om, hvad man kan arbejde med som voksen.

”Vores forældregruppe har alle forskellige kompetencer og kan danne ramme om et andet læringsmiljø end vi selv kan tilbyde. Et læringsmiljø, som understøtter, at alle børn udforsker og eksperimenterer med mange forskellige måder at bruge kroppen,” siger pædagog i Børnehuset Viborgvej, Lotte Hillgaard Hansen.

Formålet med militærdagen var, at børnene gennem samarbejds- og observationsøvelser erfarede sig selv og hinanden på nye måder og fik tillid til deres egne potentialer. Dagen var præget af nysgerrighed, livsduelighed, gåpåmod og kompetence til at deltage i fællesskabet. Børnene blev samtidig klogere på naturen ved at observere og undersøge skoven.