Børnehavebørn er vilde med cykellege

I børnehaven Bækkestien i Randers har børnene haft fuld fart på cyklerne i maj måned, fordi de har deltaget i kampagnen, ” Vi Kan Cykle”. Børnene har været så begejstrede for aktiviteterne på to hjul, at cykellegene fortsætter, efter kampagnen er slut:

Ali og Marcus fra Bækkestien er friske på at cykle i al slags vejr.

"Alle børn har smil på læberne, når de i al slags vejr suser rundt mellem hinanden på cyklerne og øver balance og får masser af motion. Derfor fortsætter vi med aktiviteten," siger Gitte Østergaard, pædagog i Bækkestien.

Det er Cyklistforbundet i Danmark, der arrangerer kampagnen "Vi Kan Cykle", Gennem cykellege lærer børnene på en sjov måde at træne balance og at bedømme afstande og fart på cyklen:

"Børnehaven tilmeldte sig cykelkampagnen, da vi er en midtbyinstitution, hvor mange børn bliver kørt til børnehave i bil. Børnenes glæde ved cykellegene kan inspirere og motivere forældrene til oftere at cykle sammen med deres børn også i fritiden. Udover motion og viden om trafik giver cykelturene forældre og børn mulighed for et større nærvær og fællesskab på cyklen, end de har mulighed for i en bil," siger Gitte Østergaard. Hun pointerer, at forældrene i børnehaven har bakket flot op om cykelkampagnen. Alle børn har haft cykler og hjelme med til alle cykelaktiviteter.

Fokus på cykling skal starte tidligt

I 2019 deltager 72 kommuner og 12. 374 børn i den landsdækkende kampagne "Vi Kan Cykle". Det er første gang, at institutioner i Randers Kommune deltager i kampagnen:

"Det er vigtigt, at også de yngste børn i institutionerne lærer glæden ved at cykle. Vi ser frem til at få endnu flere daginstitutioner med i kampagnen de kommende år og håber, at det øgede fokus på cykling i børnehaverne får endnu flere børn i sadlen, når de engang skal begynde at gå i skole," siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

Fakta

I anledning af kampagnen har Cyklistforbundet lavet forældrefolderen "Cykelglæde begynder med cykelleg". Folderen tilbyder sjove og nemme idéer til cykellege derhjemme og på legepladsen og giver vigtig viden til forældre, der vil hjælpe deres barn godt i gang på cyklen.