Børnehaveklasser på Korshøjskolen vinder trafikkonkurrence

Eleverne i 0.A og 0.B på Korshøjskolen har tilsammen vundet 2000 kroner til klassekassen i forbindelse med den landsdækkende kampagne ’Børn på vej’, der skal gøre børn mere trafiksikre.

Eleverne i børnehaveklasserne på Korshøjskolen var glade for at vinde 2000 kroner til deres klassekasser.

I august satte Randers Kommune plakater op ved alle skoler med budskabet ’Børn på vej’ for at minde trafikanterne om at passe på de nye i trafikken.

Samtidig underviste kommunens skoler børnene i sikker adfærd i trafikken, så børnene også lærer at passe på sig selv. I den forbindelse har alle 0. klasser fået udleveret ’Min Trafikbog,’  hvor børnene har skulle løse opgaver om sikker adfærd i trafikken. For eksempel skulle eleverne finde den sikreste vej til skole og vise, hvordan cykelhjelmen spændes korrekt.

Trafikundervisning i nærområdet

Blandt alle de klasser, der har svaret på opgaverne i Randers Kommune, var det 0.A og 0.B på Korshøjskolen i Harridslev, der blev udtrukket som vindere:

"Eleverne har været engagerede og aktive i trafiktemaet. Vi har været på mange gåture i området, hvor børnene har lært at passe på sig selv og hinanden i trafikken ved blandt andet at have fokus på at lytte, se og iagttage," fortæller Birgit Jandrup, klassepædagog i indskolingen på Korshøjskolen.

Efter gåturene omsatte eleverne deres oplevelser til mere læring i klasselokalet, når de i fællesskab løste opgaverne i trafikbøgerne.

Hjælp til forældre om børn og trafik

Kampagnen ’Børn på vej’, som Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunerne står bag, har fokus på, at børn i alle aldre skal lære at færdes sikkert i trafikken. Foruden at skolerne underviser eleverne i færdsel og reglerne i trafikken, så opfordres forældrene også til at komme ud i trafikken og træne trafik med deres børn.

"Børn lærer bedst, hvis de får nogle praktiske øvelser ude i trafikken sammen med deres forældre. Så kan forældrene også bedre fornemme, hvor meget barnet kan overskue, og hvad det er vigtigt at tale om og træne," siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

For at hjælpe forældrene tilbyder Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden alle forældre et gratis nyhedsbrev, hvor de 3-4 gange om året gratis kan få gode råd og øvelser, som de kan bruge til at lære deres børn om trafik. Nyhedsbrevet tilmelder man sig på www.sikkertrafik.dk/forældre.