Børnehuset Mælkevejen er Årets Plantebaserede Daginstitution

Børnehuset Mælkevejen i Vangdalen i Randers har vundet Dansk Vegetarisk Forenings pris Årets Plantebaserede Køkkenfrontløber i kategorien Daginstitutioner

Børnehuset Mælkevejen er Årets Køkkenfrontløbere 2022

I Vangdalen i Randers ligger Børnehuset Mælkevejen og deres køkken går foran for at leve op til Randers Kommunes klimaplan. Deres målrettede indsats for at få mere grønt, flere bælgfrugter og mindre kød på menuen har nu resulteret i, at Børnehuset har modtaget Dansk Vegetarisk Forenings pris Årets Plantebaserede Køkkenfrontløbere i kategorien Daginstitutioner.

De to køkkenmedarbejdere Eva Maria Marseen Vejlby og Mia Krogh Andersen samt den pædagogiske leder Helle Jørgensen var i CPH Food Space for at modtage prisen.

”Vi arbejder bevidst ud fra den sidste nye evidensbaserede viden i forhold til alle tiltag i institutionen. Det betyder, at vi f.eks. har haft tema om bælgfrugter i institutionen. Vi har præsenteret bælgfrugter i forskellige udgaver lige fra supper, postejer, müslie og de gemmes i jordbærsaucen,” siger Helle Solveig Jørgensen, pædagogisk leder i Børnehuset Mælkevejen.

Sundhedsstyrelsens største fokus i de nye kostråd er “spis planteriget” og for 1. gang er bælgfrugter en afgørende spiller.

Deler viden med andre afdelinger og på Instagram

Som frontløbere viser Eva Maria Marseen Vejlby og Mia Krogh Andersen vejen for andre i Dagtilbud Nordvest og lader deres viden og passion smitte af på både børn, personale og forældre bl.a. via instagram hvor der deles tips, opskrifter og mad ideer. De tør nytænke gamle retter, så de får en nyfortolkning med “klimabrillerne” på.

Man kan følge maelkevejens_ køkken på instagram. Der er stadig kød og fisk på menuen, dog i mindre mængder.