Boost din sundhed og fællesskabet som gåvært

'Bevæg dig for livet' og Randers Kommune samarbejder allerede med mere end 40 frivillige gåværter og nu udvides konceptet til blandt andet Langå, Assentoft og Spentrup

Randers Kommune ønsker at give borgerne flere gode oplevelser med motion. Derfor søger kommunen nu endnu flere gåværter, som ønsker at guide og gå forrest - uagtet om turen er 3,5 eller 10 kilometer.

Mange mennesker er blevet magelige i forbindelse med deres arbejds- og fritidsliv, som er fyldt med stillesiddende aktiviteter, hvilket er ren gift for vores generelle sundhed. De mange timer, der bliver tilbragt på den flade, øger risikoen betragteligt for at blive ramt af diverse livsstilsygdomme.

"Med en gåtur kan borgerne på en overskuelig og nem måde gøre noget ved egen sundhed. Det er ikke så fysisk krævende som f.eks. løb og desuden kræver det ikke specielt udstyr, men sundhedsgevinsten er rigtig stor", siger projektleder ved Bevæg dig for livet - Randers, Jesper Jakobsen.

Gang er en fantastisk motionsform, der både styrker kondition og muskler, mens man finder ro i sindet. Flere undersøgelser viser, at almindelige motionister opnår et væsentlig sundhedsboost ved at få pulsen op i forbindelse med gåture, flere gange om ugen.

Randers Kommunes mange frivillige gåværter tilbyder allerede eksisterende gåhold på alle ugens dage, i forskellige områder af kommunen, og håber med udvidelsen til Langå, Assentoft og Spentrup at få aktiveret og inspireret endnu flere borgere til enten at melde sig som gåværter eller hoppe på et af de eksisterende hold.

"Gåværterne og turene er blevet taget godt i mod i Randers. Men vi skal have endnu flere ud at gå. Gå-værterne gør en kæmpe forskel og er afgørende for at få folk ud at gå. Vi tror bestemt på, at der borgere i de nye områder, der er klar på en gåtur" siger Jesper Jakobsen

På hjemmesiden www.randers.dk/gaavaert kan du tilmelde dig et af de kommende informationsmøde i uge 11 og 12. Ligesom du på siden kan finde informationer om flere af  de aktuelle gåhold.


Bevæg dig for livet er et samarbejde med 20 danske kommuner - herunder Randers, Danmarks Idrætsforbund og DGI. På landsplan er projektet støttet af TrygFonden og Nordea-fonden. Læs mere om Bevæg dig for livet - Randers på www.bevægdigranders.dk