Borgere er vilde med at give træer til kommunale skove

På blot en måned har miljøbevidste borgere købt 900 træer til at plante en hel skov i Randers. Interessen betyder, at kommunen nu følger nu op ved at sælge træer til en ny skov i Munkdrup.

Ivan Guldager til venstre i billedet og Erik Christensen er i fuld gang med at plante 10 forskellige træarter i den nye skov.

Den grønne succes glæder ikke mindst borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen:

”Træprojektet ”Giv et træ til Randers ”har fået en fantastisk opbakning. Det viser, at mange borgere gerne vil gøre en forskel og være med i udviklingen af kommunen, hvor vi holder fast i vores natur og skaber mere natur. Det bidrager samtidig til en bæredygtig fremtid.” 

”Giv et træ til Randers” blev skudt i gang i december 2019. Her fik borgerne mulighed for at købe klimavenlige pakker til at lægge under juletræet. Alle træerne til at beplante et areal på 3300 kvadratmeter med ny skov på Skovholmen er nu udsolgt. Derfor går kommunen nu i gang med at sælge træer til nye skove. I første omgang en ny skov mellem Paderup og Munkdrup, syd for Randers.

”Sammen med erhvervsliv, institutioner og masser af ildsjæle rækker Randers kommune i 2020 ud efter FN´s 17 verdensmål. Det betyder, at vi i fællesskab skal arbejde for at gøre Randers mere bæredygtig. Projektet ”Giv et træ til Randers ” ligger fint i tråd med verdensmålene. Jeg er derfor glad for, at træprojektet fortsætter,” siger Torben Hansen.

Nye skove batter i CO2 regnskabet

Plantning af skoven i Skovholmen tæt på Randers centrum går nu i gang:

”Vi planter nye skove på jordstykker, hvor der ellers ikke ville blive plantet træer. Flere skove giver flere levesteder, der sikrer bevarelse af mange dyrearter. Desuden beskytter skovene drikkevandet og tæller positivt i CO 2 regnskabet, ” fortæller Ivan Guldager fra Natur og Miljø i Randers Kommune.

Faktabokse

Sådan køber du et træ

Et træ koster 40 kroner.

Vil du købe et træ skal du klikke her.

Når du har betalt 40 kroner, kan du udskrive et diplom som bevis på, at du har købt et træ.

Du kan godt købe flere træer. Tryk blot på det antal træer, som du vil købe.

Køb et træ her

Træer i stedet for blomster til Valentines Day

Træerne kan købes til mange formål. Som værtindegaver, konfirmationsgaver eller i stedet for en blomst til Valentines Day den 14. februar.

Fakta om verdensmål

FN s verdensmål skal sikre en bæredygtig verden for alle mennesker inden 2030. Randers Kommune sætter gang i målene ved et stort folkemøde i Randers den 29. maj 2020, hvor du også har mulighed for at købe et bæredygtigt træ. Læs om verdensmålene