Borgmester modtager værk af internationalt anerkendt outsiderkunstner

Et smukt vævet ryatæppe med motiv af Randers Kommunes oprindelige byvåben pryder nu gangen udenfor borgmesterkontoret i Randers Kommune. Kunstneren er den nu afdøde outsiderkunstner fra Randers, Judith Damgaard Nielsen, der er internationalt anerkendt for sine værker.

”Vægtæppet af Judith Damgaard Nielsen er et smukt eksempel på outsider art, der er fremstillet med stor dygtighed og kunstnerisk blik for detaljer. Jeg sætter stor pris på gaven, der fremover kan beundres af besøgende på Laksetorvet”, siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Judith Damgaard Nielsen (1954-2019) var elev på Bifrost i mere end tyve år, og hendes produktioner spænder fra skulpturer til tryk, tegninger og malerier. Bifrost er en kunstskole i Randers for personer med specielle behov; for eksempel med autisme, psykiske diagnoser eller hjerneskader. Kunstskolen har i 2015 modtaget en pris for deres tilbud til brugerne.

Judith Damgaard Nielsens kunstværker er udstillet og beundret på tværs af landegrænser, og i 2020 havde GAIA Museum Outsider Art en stor udstilling af kunstnerens mangeartede værker. GAIA Museum Outsider Art er et af Europas største museer inden for genren og samtidig centrum for den europæiske forening for outsiderkunst.

”Jeg er stolt af Randers Kommunes store fokus på outsider art. Outsiderkunsten er særlig værdifuld som udtryksform, fordi den giver sjældne indblik i sindets kringelkroge, og selve værkerne har både social og æstetisk værdi”, mener Torben Hansen.

Vægtæppet med Randers Kommunes byvåben er skænket til borgmesteren af Steen Damgaard, der er bror til den afdøde kunstner.

Torben Hansen modtager vægtæppet fremstillet af Judith Damgaard Hansen af kunstnerens bror, Steen Damgaard.