Byråd finder penge til Mødrehjælpen

Randers Kommunes tilskud til Mødrehjælpen forsvandt i forbindelse med vedtagelsen af budget 2019-2022. Nu har Randers Byråd besluttet, at tilskuddet skal fortsætte, og dermed kan Mødrehjælpen igen se frem til et årligt tilskud på 350.000 kroner til deres arbejde.

Randers Kommunes årlige tilskud til Mødrehjælpen skal fortsætte. Det har Randers Byråd besluttet på mødet den 25. marts 2019 på baggrund af et forslag fra Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

Tilskuddet forsvandt i forbindelse med, at partierne i efteråret vedtog budgettet for 2019-2022, men med forslaget kan Mødrehjælpen nu igen se frem til et årligt tilskud på 350.000 kroner.

I 2019 bliver beløbet finansieret af dagtilbudsområdets centrale udviklingsmidler, hvorefter udgifterne vil blive en del af børne- og familieudvalgets budget.

Rådgivning og støtte

Mødrehjælpen er en landsdækkende socialhumanitær organisation med lokalafdelinger i hele landet. Organisationen arbejder for at rådgive og støtter gravide og børnefamilier om emner som skilsmisse, samvær, vold i familien, børns trivsel og tvivl om abort. Mødrehjælpens professionelle rådgivning finansieres gennem blandt andet private bidrag, fonde og offentlige midler og fra salget af børnetøj fra Mødrehjælpen butikker.

I Randers står Mødrehjælpen bag en række aktiviteter og holder til i Huset på Dronningborg Boulevard, hvor der er omkring 50 faste brugere.

Læs mere om Mødrehjælpen i Randers