Byråd godkender samarbejdsaftale med Aarhus Universitet

En ny samarbejdsaftale mellem Randers Kommune og Aarhus Universitet skal bidrage til at hæve uddannelsesniveauet, løfte virksomhedernes produktivitet og innovationskraft og udvikle den kommunale service.

Et ønske om at styrke samarbejdet mellem Randers Kommune og Aarhus Universitet kan nu blive en realitet. På mødet den 9. september har Randers Byråd nemlig godkendt en ny samarbejdsaftale mellem parterne.

Formålet med aftalen er at styrke vidensamarbejdet mellem Aarhus Universitet som forsknings- og uddannelsesinstitution, og Randers Kommune som leverandør af offentlige serviceydelser og udvikler af lokalsamfundet og erhvervslivet.

I forvejen samarbejder Randers Kommune med Aarhus Universitet inden for en række områder - især indenfor uddannelse, sundhed, og erhverv. Derudover er der indgået en samarbejdsaftale mellem Aarhus Universitet og Business Region Aarhus med hovedvægt på at skaffe relevante jobmuligheder for medrejsende ægtefæller, samt at udbyde PhD projekter i relation til regional vækst og udvikling.

I overskriftsform er de væsentligste i punkter i den nye samarbejdsaftale mellem Randers Kommune og Aarhus Universitet: 

  • Studentersamarbejde - der styrker Randers Kommune og de studerendes kontakt til arbejdsmarkedet
  • Randers Regnskov - naturforvaltning, biodiversitet, fødevarer, genressourcer og oplevelsesøkonomi
  • Styrke små og mellemstore virksomheder via forskning samt rekruttering af højtuddannede
  • Sundhed - at sikre høj kvalitet og evidens i sundhedsydelser i Randers Kommune
  • Plastik og bæredygtighed – hvor lokale plastvirksomheder og AU samarbejder om nye og mere bæredygtige løsninger.

Aftalen bliver formelt underskrevet den 24. september af borgmester i Randers Kommune Torben Hansen og rektor for Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen. Aftalen løber foreløbigt til udgangen af 2021.