Byråd ønsker ikke spilreklamer i den offentlige transport

Randers Kommune retter nu henvendelse til Midttrafik med henblik på at droppe reklamer for pengespil i den offentlige transport. Region Midtjylland og de øvrige midtjyske kommuner får ligeledes en opfordring til at følge forslaget, mens Folketinget bliver opfordret til at se på lovgivningen på området. Det har Randers Byråd besluttet på mødet den 16. maj 2022.

Står det til et flertal i Randers Byråd skal der ikke længere være reklamer for pengespil i den offentlige transport. Derfor vil Randers Kommune nu rette henvendelse til Midttrafik med henblik på, at den slags reklamer bliver droppet. Det blev besluttet på mødet den 16. maj 2022.

Forslaget var oprindeligt stillet af Enhedslisten, Velfærdslisten, SF og Beboerlisten og blev på mødet suppleret af et ændringsforslag fra Socialdemokratiet om, at Randers Kommune ligeledes opfordrer Region Midtjylland og de midtjyske kommuner til at følge forslaget. Og at Randers Kommune sender en opfordring til Folketinget om at se på lovgivningen omkring bettingreklamer i det offentlige rum.

I sagen fremgår det, at baggrunden for forslaget bl.a. er, at ”Sundhedsministeriets rapport fra 2018 viser at især unge med spilproblemer oplever at reklamerne påvirker dem mere end dem der ingen spilproblemer har. Center for Ludomani peger også på at reklamer er en faktor der medvirker som årsag til Ludomani.”