Byråd vedtager 40 kvalitetskrav for udviklingen af Flodbyen Randers

De 40 krav skal sikre, at de kommende bydele i Flodbyen Randers lever op til den kvalitet i bygninger, byrum og natur, som er beskrevet i udviklingsplanen. Kravene er udviklet i samarbejde med Arkitektfirmaet C.F. Møller med input fra Colliers International og Cushman & Wakefield RED.

På Justesens Plæne skal vandkanten være tilgængelig for alle. På Tronholmen skal der skabes en bypark med udgangspunkt i både by- og flodnatur. Og på Bolværksgrunden skal havnens industrihistorie og naturen formidles i nybyggeri.

Det er nogle af de 40 kvalitetskrav for udviklingen af Flodbyen Randers, som byrådet har vedtaget på mødet den 7. december 2020.

Se de 40 kvalitetskrav i sagen fra byrådsmødet

Krav er ikke til diskussion

I september 2020 vedtog Randers Byråd udviklingsplanen for Flodbyen Randers. Og kvalitetskravene skal sikre, at Randers Kommune står fast på den kvalitet, som udviklingsplanen beskriver i forhold til bygninger, byrum og natur. Det betyder, at de 40 krav ikke vil være til diskussion i den fremtidige dialog med finansielle partnere, udviklere og bygherrer om udviklingen af den nye bydel.

De 40 krav er fordelt med fire krav til hver af de ti områder i Flodbyen. Ud over kvalitetskrav til Justesens Plæne, Tronholmen og Bolværksgrunden, drejer det sig om Brotoften, Busterminalen, Det indre havnebassin, Toldbodgadekvarteret, Det ydre havnebassin, Pieren syd og sydhavnen samt pierens spids og lystbådehavn.

Kravene, som er udviklet i samarbejde med Arkitektfirmaet C.F. Møller med input fra Colliers International og Cushman & Wakefield RED, vil senere blive suppleret med uddybende retningslinjer.

Største byudviklingsprojekt i kommunens historie

Flodbyen Randers er det største byudviklingsprojekt i Randers Kommunes historie. Visionen er at skabe en ny bydel med plads til 7-8.000 indbyggere, hvor der skal være nærværende natur, en tilgængelig vandkant for alle, en varieret og forbundet by samt et mangfoldigt by- og hverdagsliv. Projektet er et af Danmarks mest ambitiøse, for det skaber ikke blot en ny, attraktiv bydel i det unikke floddelta ved Gudenåen og Randers Fjord. Det vil også sikre Randers By mod fremtidige oversvømmelser og løse væsentlige udfordringer med infrastrukturen.

Læs mere om Flodbyen Randers på www.flodbyen.randers.dk