Cheftalent i spidsen for udvikling af skolerne i Randers Kommune

Randers Kommune har netop ansat 44-årige Jesper Kousholt som skolechef. Han tager dermed springet fra en stilling som skoleleder på Strandskolen i Risskov ved Aarhus og sætter sig i spidsen for fortsat udvikling af skoleområdet i Randers Kommune.

Jesper Kousholt starter i Randers Kommune som skolechef den 1. juni 2019

”Jesper Kousholt er et stærkt cheftalent, der allerede har vist, at han i høj grad forstår forandringsledelse. Han kommer til et skolevæsen i Randers, som er i rigtig god drift, og skolerne leverer stærke resultater. Derfor er skolevæsnet klar til mere udvikling, og vi er klar til at byde et stærkt cheftalent velkommen. Med Jesper får vi en skolechef, der både har teoretisk ballast og erfaring med mange forskellige ledelsesopgaver. Han er klar til en chefrolle og vil helt sikkert skabe engagement og tilslutning til skolernes videre udvikling,” siger Michael Maaløe, direktør for Børn og Skole i Randers Kommune.

Det var et enigt ansættelsesudvalg som har peget på Jesper Kousholt ud af et meget velkvalificeret og stort ansøgerfelt.
”Det har i ansættelsesprocessen været en meget positiv oplevelse, at Randers Kommune har et skolevæsen, som mange både velkvalificerede og erfarne ansøgere gerne vil arbejde i. Vi glæder os meget til at byde Jesper Kousholt velkommen, ” siger Michael Maaløe.

Jesper Kousholt får fra 1. juni 2019 ansvaret for 19 folkeskoler, specialskoler og Randers Læringscenter. Bag sig har han ni års erfaring som lærer, seks år som viceskoleleder og har siden 2016 været skoleleder på Strandskolen i Risskov. Samtidig har Jesper Kousholt taget en master i offentlig ledelse. Som skoleleder er han kendt for at være en holdspiller, der gerne arbejder på tværs af discipliner, tager ansvar for at præge udviklingen og arbejder sammen med både folkevalgte, erhvervsliv, elever, fritidsliv, ledere og forældre.

”Det er netop i krydsfeltet, at jeg trives. Det er ved at bygge broer og ikke grøfter, at vi både skaber de bedste overgange fra dagtilbud til skole, holder fast i grundlæggende værdier og skaber nye løsninger. Det glæder jeg mig til,” siger Jesper Kousholt og fortsætter:

”Randers Kommune har en visionær struktur, hvor der allerede er sat gang i at skabe sammenhæng i opgaver og resultater til gavn for børn og unge. Samtidig er det en kultur, hvor der er ”højt til loftet”, mod til at prøve nyt og et markant fokus på børn og læring. Jeg glæder mig meget til at starte.”

Jesper Kousholt kommer fra Nykøbing Falster. Han og hustruen har sammen tre børn på hhv. 21, 16 og 13 år. Familien bor i det nordlige Aarhus. På væggen på kontoret hænger citatet: ”Vil du blive til noget maa du lære noget”. I fritiden er Jesper Kousholt håndbold-holdleder for U12 drenge og forældrerepræsentant i ungdomsudvalget i klubben Skovbakken Håndbold.