Coronahjælp: Julie og Cecilie har meldt sig som sygeplejevikarer

Julie Hammershøj Stobbe og Cecilie Rose Andersen har begge meldt sig til Randers Kommunes jobbank, som skal bidrage til, at kommunen har personale nok i forbindelse med Corona. De er begge sygeplejestuderende i Randers, og er klar til at hjælpe, hvis kommunen får brug for det.

Julie Hammershøj Stobbe og Cecilie Rose Andersen er sygeplejestuderende og står klar til at hjælpe Randers Kommune.

Cirka 330 borger har meldt sig til Randers Kommunes jobbank, som skal sikre, at ældre, udsatte og syge fortsat får den hjælp, de har brug for, hvis kommunens ansatte bliver syge. Skulle det ske, at kommunen oplever et stigende sygefravær, vil Julie og Cecilie blive kaldt ind for at hjælpe med at klare kommunens opgaver. Og det var netop for at hjælpe, at de to sygeplejestuderende har meldt sig:

"Jeg vil gerne hjælpe til der, hvor der er behov for det. Jeg ved, hvor pressede de forskellige steder er, og jeg ved, hvor pressede de sandsynligvis kommer til at blive, så hvis jeg kan hjælpe, så vil jeg gerne det," forklarer Julie Hammershøj Stobbe, som er sygeplejestuderende.

Det er især på sundhed-, omsorg- og socialområdet, at Randers Kommune kan få brug for de tilmeldte borgere i jobbanken. Skulle Julie og Cecilie blive kaldt ind, vil det være for at passe på syge borgere. Det er de klar til på trods af den alvorlige situation:

"Jeg har meldt mig, fordi jeg mener, det er en samfundspligt at hjælpe, hvor man kan, i sådan en krise. Nu har jeg selv nogle ældre i min omgangskreds og familie, så jeg ved også, at der er risici ved det. Jeg er ikke selv svag eller har sygdomme på nogen måde, men det er jo nemt at smitte andre," fortæller Cecilie Rose Andersen.

I jobbanken er mange forskellige fagpersoner tilmeldt, blandt andet pædagoger, social- og sundhedshjælpere og sygeplejersker. Det er både borgere, som er under uddannelse, og borgere som har relevante uddannelser, men som sidder i andre stillinger eller er gået på pension.

"Der har været stor interesse for jobbanken, og der er rigtig mange, der har stillet sig til rådighed. Vi er taknemmelige for, at der er interesse for at bakke op om, at vi i den offentlige sektor kan blive ved med at levere de serviceydelser til borgerne, som vi skal, også i en svær situation," forklarer Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers Kommune.

Hvis de tilmeldte borgere kommer i arbejde gennem jobbanken, får de overenskomstmæssig løn på lige fod med kommunens øvrige ansatte.