Covid-test i Randers nordby åben alle ugens dage

Fra torsdag den 11. marts vil Covid-19-teststedet i Beboerhuset på Flyvervej 1, 8930 Randers, være åbent for hurtigtest alle ugens dage: Hverdage fra klokken 14-19 samt lørdage og søndage fra klokken 11-16. Region Midt har desuden arrangeret, at der udvides med børne-PCR-test på lørdage, søndage og tirsdage i de samme tidsrum som hurtigtest.

"Jeg vil gerne opfordre til, at man benytter sig af de nye muligheder for at lade sig selv og sine børn teste. Det er vigtigt, at så mange som muligt lader sig teste, hvis vi skal få bugt med smittespredningen," siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune, som glæder sig over, at Region Midt både udvider åbningstider for test og tilbyder PCR-test af børn i Beboerhuset Flyvervej.

Børne-PCR-testen vil være uden tidsbestilling og kan pode børn ned til 2 år. Det er en forudsætning, at barnet frivilligt lader sig pode.

PCR-testen er tiltænkt børn mellem 2 og 12 år samt personer over 12 år, som er testet positiv med hurtigtesten.

Første dag med børne PCR-test vil være på lørdag den 13. marts. Efter planen er sidste dag for børne PCR-test på Flyvervej søndag den 28. marts, mens hurtigtests – de såkaldte antigentest – fortsætter frem til den 30. april.

Alle over 12 år kan få foretaget en kviktest for Covid-19. Dog skal 12-15 årige følges med en voksen. Det er den venlige testmetode med en kort vatpind i næsen, som anvendes.