Danmarks største fodboldlinje indgår samarbejde med Randers FC

Spillere fra superligaklubben Randers FC bliver gæstetrænere for eleverne på Fodboldlinjen Randers, efter et nyt samarbejde ser dagens lys.

Søren Pedersen fra Randers FC og John Witting fra Fodboldlinjen Randers.

Fodboldlinjen sætter fodbold på skoleskemaet for elever fra 6. - 9. klasse på syv skoler i Randers – og på endnu flere folkeskoler efter sommerferien. Linjen, som med sine 250 elever er den største af sin slags i Danmark, har tidligere haft de professionelle fodboldspillere fra Randers FC på besøg som gæstetrænere. Den nye aftale betyder, at spillere kommer ud og træner eleverne til glæde for både elever og ledere på Fodboldlinjen.

“Vi er utrolig glade for vores nye aftale med Randers FC, som betyder at vores unge spillere kan få bedre indblik i, hvad det vil sige at spille fodbold på professionelt plan. Spillerne fra Randers FC er forbilleder for mange af vores elever, så det betyder enormt meget for deres motivation at lære direkte fra dem,” forklarer John Witting, som er træner og leder på Fodboldlinjen.

Ud over træning med de professionelle spillere, betyder aftalen blandt andet, at alle eleverne på Fodboldlinjen kan komme på rundvisning på stadion og komme ind og se udvalgte kampe med Randers FC. Søren Pedersen, som er er sportslig og kommerciel direktør i Randers FC, vil også komme og holde oplæg for eleverne på Fodboldlinjen. Samtidigt bliver der gjort reklame for linjen til klubbens kampe på stadion.

Randers FC bakker op

Hos Randers FC er der også glæde at spore om samarbejdet: “Vi er glade for at kunne arbejde med nogle dygtige og seriøse folk, som får en masse unge mennesker til fodboldtræning. Vi stiller spillere til rådighed til at træne eleverne, og vi inviterer eleverne ind og se udvalgte kampe på stadion. For os er det med til at vise, at vi ikke bare er elite. Vi arbejder for bredden, og vi viser, at man på alle niveauer kan være med i Randers FC. Det skaber opbakning til klubben og ejerskab for Randers FC i hele byen,” fortæller Søren Pedersen.

De syv skoler, som indtil videre tilbyder Fodboldlinjen til deres elever, er Hobrovejens Skole, Østervangsskolen, Vestervangsskolen, Rismølleskolen, Nørrevangsskolen, Grønhøjskolen og Tirsdalens Skole.