Danmarks største fodboldlinje vokser sig endnu større

Fodboldlinjen i Randers Kommune har vokseværk. Siden sidste år er der sket mere end en fordoblingen i tilslutningen fra folkeskoler og elever i Randers Kommune til fodboldlinjen, som i forvejen er landets største.

”Det er fantastisk, at der er endnu flere nye skoler og elever med i år. Jeg er utrolig glad for, at fodboldlinjen har vokset sig så stor, fordi den kommer rigtig mange elever til gavn. Responserne på fodboldlinjen er meget positive, og den store tilslutning vidner om, at det er en linje, som virkelig kan noget,” fortæller Henrik Johansen, skolechef i Randers Kommune.

Fodboldlinjen i Randers Kommune er med sine 250 elever fordelt på syv folkeskoler landets største. Fodboldlinjen er et samarbejde mellem Randers Kommune og Randers Ungdomsskole, som nu tilbydes 6.-9. klasserne på syv af kommunens folkeskoler.

”Fodboldlinjen er en linje med plads til alle. Spillerne niveauopdeles, så alle kan udvikle sig og opnå succes – uanset om man er på begynderniveau eller er elitespiller. Samtidig er det rigtig godt, at den både sætter fokus på samarbejde, bevægelse, det sociale og hele læringsperspektivet omkring at dygtiggøre sig selv og opnå nogle mål i samarbejde med andre,” siger Henrik Johansen, skolechef i Randers Kommune.

”Det handler ikke kun om os selv”

En af de unge fodboldspillere på fodboldlinjen er Gustav på 12 år, som går i 7. klasse på Vestervangsskolen. Sidste år gik Gustav i 6. klasse på Hobrovejens Skole, men han er netop skiftet til Vestervangsskolen, fordi Hobrovejens Skole kun har elever til og med 6. klasse.

”Jeg har fået ekstremt mange nye venner gennem fodboldlinjen. Da jeg gik på Hobrovejens Skole spillede vi fodbold sammen med elever fra Vestervangsskolen, og det betød, at det blev endnu nemmere at skifte til Vestervangsskolen her i 7. klasse, fordi jeg allerede var blevet rigtig gode venner med mange af mine nye klassekammerater. Det gør mig virkelig glad at spille fodbold sammen med mine gode venner i skolen. Vi kan snakke om så mange ting – også om personlige ting, som ikke handler om fodbold. Det er virkelig fedt,” fortæller Gustav Drejer i 7. klasse.

Fodboldlinjen har i år tilknyttet otte træner, som står for træningen på de syv skoler, der foregår tidlig morgen og om eftermiddagen alle ugens hverdage.

”Jeg elsker virkelig at spille fodbold. Jeg træner hver onsdag morgen kl. 06.30, og det gør mig ingenting at stå så tidligt op, for jeg glæder mig bare til at komme til fodbold. Og så giver det mig også meget mere energi til undervisningen i skolen bagefter. På fodboldlinjen har vi lært en masse nye teknikker, og så har vi lært at spille bolden til hinanden, fordi trænerne har sat fokus på, at vi er et hold, der skal stå sammen. Det handler ikke kun om os selv, men også om de andre på holdet. Vi skal kunne stole på hinanden, og det giver bare et rigtig godt sammenhold,” fortæller Gustav Drejer.

Fodboldlinjen samarbejder med lokale fodboldtrænere og fodboldklubber, herunder også eliteklubben Randers FC. Derudover tilbyder linjen en træneruddannelsen og i samarbejde med Tradium udbyder de også en juniorlederuddannelse for 9. klasserne. De syv skoler, som indtil videre tilbyder fodboldlinjen er Hobrovejens Skole, Østervangsskolen, Vestervangsskolen, Rismølleskolen, Nørrevangsskolen, Grønhøjskolen og Tirsdalens Skole. Læs mere om fodboldlinjen her.