De Få Rå vinder vintercykelkampagne

Randers Kommunes cykelhold ”De Få Rå” vinder den lokale præmie i den landsdækkende kampagne ”Vintercyklingsugen”. De syv friske medarbejdere i økonomiafdelingen cykler i al slags vejr, så hjernen får en god pause, og man kan spise et ekstra stykke chokolade med god samvittighed.

Cykelholdet ”De Få Rå” fra Randers Kommunes økonomiafdeling. Fra venstre: Camilla Oxholm Sørensen, Indra Zaboraite-Thomsen, Sanne Nielsen, Birgitte Wendelboe Stobberup, Karl Fritjof Krassel og Ulrich Kjær Egebjerg forrest. Hannah Klokmose Lauridsen er også en del af holdet men er ikke med på billedet.

Fra det øjeblik man træder ind ad døren til kontoret, er man ikke i tvivl om, at medarbejderne i Randers Kommunes økonomiafdeling kan lide at cykle. Man bliver mødt af den summende lyd af en kontorcykel, der fungerer som en kombineret motionscykel og kontorstol. Den cyklende medarbejder kunne efter et blik på cykelcomputeren fortælle, at hun havde cyklet 12 kilometer i de forløbne tre kvarter.

I Vintercyklingsugen fra d. 7. til d. 13. februar blev kilometerne primært kørt i det vinterlige vejr udendørs. Syv medarbejdere fra afdelingen var tilmeldt den landsdækkende cykelkampagne under holdnavnet ”De Få Rå”.

”En cykeltur giver en pause til hjernen, og cykelkampagnen skaber sammenhold på arbejdspladsen. Og så er det ekstra motiverende for os, at vores cykelresultater kan måles og bliver illustreret med små grafer på hjemmesiden. Så bliver man nærmest lykkelig, når man er lidt nørdet med tal”, siger Camilla Oxholm Sørensen, holdkaptajn for De Få Rå.

De syv medlemmer af cykelholdet er ikke tvivl om, at de lever op til det forpligtende holdnavn; de er nemlig så rå, at de cykler året rundt – med mindre der ligger en halv meter sne, og sneploven er forsinket.

Nej til bilkøer og ja til ekstra chokolade

Der er mange gode grunde til at svinge sig i sadlen på jernhesten i stedet for at sætte sig til rette i bilens lune førersæde. I forbindelse med Vintercyklingsugen blev forpligtelsen overfor kollegerne også en motivationsfaktor for De Få Rå.

”Den første dag var jeg ikke kommet op på cyklen, hvis det ikke var for cykelkampagnen. Temperaturen lå tæt på frysepunktet, det regnede, og det var mørkt og koldt. Men det er rart, når man først er kommet af sted. Mere bevægelse er også en god anledning til at spise et ekstra stykke chokolade”, griner Sanne Nielsen.

En anden deltager på cykelholdet, Karl Fritjof Krassel, er også glad for den otte kilometer lange daglige cykeltur tur/retur til hjemmet i Dronningborg. Efter eget udsagn har han stadig traumer fra køerne på E45, der var en del af hverdagen i hans forrige job, så der skal mere end lidt vintervejr til at afskrække ham.

Udover de mange daglige glæder ved cykelturene har De Få Rå været så heldige at vinde den lokale præmie i Vintercykelugen, og hver deltager på holdet har modtaget et gavekort på 200 kroner til Randers Cityforening.

Økonomiafdelingens cykelhold har desuden allerede planer om at tilmelde sig forårets cykelkampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE i maj 2022. Her er hovedpræmien elcykler til hele holdet, og man kan tilmelde sig via hjemmesiden.