Demensugen 2021: Fokus på demensvenligt lokalsamfund

I uge 19 afholder Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark national demensuge med fokus på bedre hjælp til mennesker med demens i det offentlige rum. Randers Kommune deltager med støtte til erhvervsdrivende, foreninger og frivillige, der gerne vil bidrage et demensvenligt lokalsamfund.

”Det skal være trygt for mennesker med demens og deres pårørende at færdes i lokalsamfundet. Det er ambitionen for Randers Kommune, og det arbejde sætter vi fokus på i forbindelse med årets demensuge,” siger demenskonsulent Jette Baagøe.

I løbet af uge 19 afholder Randers Kommune tre arrangementer på Randers Naturcenter i samarbejde med forskellige aktører; blandt andet Randers Cityforening og det kommunale idrætsfællesskab.

”Vi vil gerne i dialog med så mange som muligt fra butiks-, forenings- og fritidslivet i Randers Kommune. Vi kan blandt andet tilbyde rådgivning i konkrete situationer med kunder, gæster eller borgere med demens. Alle interesserede er velkomne til at kontakte os – både hvis de gerne vil have besøg af os, eller hvis de har en god idé til demensvenlighed i det offentlige rum,” siger Jette Baagøe. 

Nyttig viden til arbejdet med demensvenlighed

Arrangementerne i uge 19 er primært for inviterede aktører i handels- og fritidslivet. Dog kan alle interesserede tilmelde sig arrangementet "Gåværter for mennesker med demens", der foregår tirsdag d. 11. maj kl. 17-20 på Randers Naturcenter.

”Vi håber, at arrangementerne i demensugen kan bidrage med nyttig viden, om vi kan anvende fremadrettet i udviklingen af et demensvenligt lokalsamfund i Randers Kommune,” siger Jette Baagøe.

Man kan læse mere om Demensugen 2021 og tilmelde sig arrangementet for gåværter via Randers Kommunes hjemmeside randers.dk/demens. Her kan man også skrive til demenskonsulenten, hvis man har ønsker om eller en god idé til arbejdet med demensvenlighed i lokalsamfundet.