Det kan du lave i vinterferien

Mad over bål, workshops om kunst og tørklæder, performanceteater, værksteder og en tur på skøjtebanen. Der er masser af muligheder for at komme ud af huset og få én på opleveren i vinterferien i Randers.

Ud i det fri

Randers Naturcenter inviterer udenfor vinterferien. Naturcentret tænder op i bålet, hvor alle besøgendes medbragte mad kan lunes. I kan også låne en kikkert, en fuglebog, og deltage i ‘naturens farvepalet’ og andre kreative naturopgaver. Trænger I til at strække benene, kan I gå en tur i de storslåede Vorup Enge og besøge fugletårnene.

Naturcentret har åbent mandag til torsdag fra klokken 10 til 14.

Læs mere her

Kreativ kunstworkshop på GAIA

Kom og vær med til at deltage i en spændende kreativ workshop, hvor I kan lave konstruktioner i forskellige materialer. Workshoppen er inspireret af et projekt med bygninger som tema, som GAIA Akademi har lavet i samarbejde med billedkunstneren og Randers-ambassadøren Mette Rishøj.

Arrangementet er gratis og foregår på GAIA Museum Outsider Art fra tirsdag den 12.  februar til torsdag den 14. februar fra klokken 10 til 14. Det henvender sig især til børn mellem 7 og 13 år. Yngre børn er også velkomne, hvis de er ifølge med en voksen. SFO’er, børnehaver og andre større grupper bedes kontakte GAIA’s skoletjeneste: gaia@randers.dk.

Sted: GAIA Museum Outsider Art, Lene Bredahls Gade 10, Randers C.

Kunstdetektiv: Udforsk kunsten i børnehøjde

Randers Kunstmuseum har modtaget er brev fra Kunstministeren med seks små billeder af ting fra kunstmuseets mange værker. Ministeren besøgte museet i sidste uge, men havde desværre glemt sine briller og kunne derfor ikke se værkerne ordentligt. Han havde dog sit kamera med og har fotograferet de seks værker, han ikke selv kunne udforske.

Kan du som kunstdetektiv hjælpe med at finde de værker, som ministeren ønsker at vide mere om og besvare hans mange spørgsmål? Randers Kunstmuseum holder åbent tirsdag til søndag kl. 10.00 til 16.00.

Kreativitet og oplevelser på biblioteket

Hovedbiblioteket i centrum af Randers byder på et sandt overflødighedshorn af aktiviteter for børnefamilien i vinterferien.

Børnene kan blandt andet fremstille eventyrlige masker, lave dyr af filt, synge karaoke og se børneteater. Nogle af aktiviteterne kræver tilmelding. 

Se mere på bibliotekets hjemmeside

Mimbo Jimbo besøger Kulturhuset

Det bliver et frygteligt og meget underholdende rod, når Jakob Martin Strids kendte elefant Mimbo Jimbo besøger Kulturhuset for at lave et kunstværk. Forestillingen Mimbo Jimbo laver kunst inddrager publikum i den kreative proces, og ingen ved, hvordan kunstværket kommer til at se ud, før forestillingen er slut.

Forestillingen henvender sig til de 5 til 10-årige og bliver iscenesat af performanceteatret LIMINAL. Det foregår lørdag den 16. februar klokken 11 og klokken 13 i Store Sal i Kulturhuset, Stemannsgade 2, Randers C. Forestillingen er gratis, men kræver billet.

Byg din egen Ipad-holder

Mangler du et værelsesskilt, en Ipad-holder eller en hårbøjle? Du kan lave din helt egen holder på Håndværksmuseet i vinterferien, hvor museets håndværkere er trukket i arbejdstøjet og står klar til at hjælpe. Her kan børn prøve kræfter med en række håndværksfag. Smeden, guldsmeden, damefrisøren, fotografen, maleren, bogtrykkeren, sivfletteren, snedkeren og handskesyerskerne hjælper børnene med at fremstille forskellige småting.

Aktiviteterne henvender sig primært til børn i skolealderen, men der vil også være en skattejagt, så de yngre søskende kan være med. Håndværksmuseet holder åbent tirsdag den 12. februar og torsdag den 14. februar fra klokken 12 til 16, Lille Rosengård 16, Randers C. Det er gratis og uden tilmelding.

Leg med tørklæder og mode

Museum Østjylland inviterer til workshop, hvor kreativitet, mode og tørklæder er i fokus. Kom og få en miniomvisning i børnehøjde i den samfundsaktuelle særudstilling Mit Tørklæde - Mit Valg, hvor muslimske piger og kvinder fortæller om deres oplevelse med at gå med tørklæde.

Du kan også være med til at designe, klippe, klistre og tegne forslag til din yndlingsvintermode for drenge og piger. Deltagerne inviteres til at stille spørgsmål, lufte deres undren og blive klogere på spørgsmål om sig selv og andre.

Workshoppen Er det dit hår? - Tørklædedebatten i børnehøjde foregår onsdag den 13. februar klokken 13 til 15, og er gratis. Der er plads til 25 deltagere.

Længe åbent på skøjtebanen

Skøjtebanen i Randers holder længe åbent i vinterferien, så der er masser af mulighed for at udleve sin indre skøjteprinsesse. I uge 7 holder banen åbent mandag til fredag fra 10 til 20, og lørdag og søndag fra 10 til 18.