”Du gør en forskel” - lærer fra Bjerregrav Skole hyldes

Lærer på Bjerregrav Skole, Jette Sørensen, blev torsdag den 27. august 2020 hyldet for sin indsats på skolen og i Randers Kommune, som en del af VIA University College’s kampagne for at takke lærere, der gør en forskel.

VIA University College igangsatte før sommerferien en kampagne, der satte fokus på at hylde lærere, der hver dag gør skolen til noget særligt for børnene. Indtil 6. juli har det været muligt at indstille en lærer, som gør en ekstra indsats, i alle kommuner i Region Midtjylland, til en personlig takkehilsen. VIA University College har modtaget mange indstillinger og takkehilsner til lærere i hele regionen. I Randers Kommune blev det en lærer fra Bjerregrav Skole, der blev udvalgt til en særlig blomsterhyldest.

Den lærer er Jette Sørensen. Torsdag overrakte forælder Anja Laage Sørensen en buket blomster til Jette, som hyldest og varm tak. Anja dukkede op i slutningen af Jettes matematik-lektion i 4.a, hvor Anjas søn går. Eleverne lyttede sammen med skolens ledelse til Anjas anerkendende hyldest til Jette og kvitterede med klapsalver og smil. Det var en rørt lærer som med glæde modtog den smukke buket og de rosende ord.

”Det er en stor oplevelse for mig og min søn -  og en stor anerkendelse jeg kan give til Jette i dag. Det er vigtigt at anerkende, når der er nogen, der gør det godt. Og det er vigtigt at have fokus på de små ting, der går godt. Det er ikke altid, der skal være fokus på det, der ikke går godt,” udtaler Anja Laage Sørensen.

Bjerregrav Skoles stolte skoleleder, Maibritt Mark Hansen, understreger, hvor vigtig denne anerkendelser er.

”Det er dejligt at konstatere, at vi har opbygget en kultur, hvor det er naturligt for vores personale at gøre en ekstra indsats for at alle børn på skolen oplever sig inkluderet i det faglige fællesskab. Og ikke mindst at vores forældre mærker det,” siger hun.

Herunder er Anja Laage Sørensens ord til Jette Sørensen:

En varm tak til vores søns kontaktlærer og lærer i bl.a. matematik, engelsk og billedkunst i 3. klasse på Bjerregrav skole: Jette Sørensen. Hun har været kontaktlærer for vores søn siden 1. klasse. Hun formår ALTID at se barnets perspektiv og har en udpræget og fantastisk forståelse for de ressourcer (eller vanskeligheder og udfordringer), det enkelte barn har. Hun er hjertevarm, engageret, dygtig og gør alt hvad hun kan - og så lige lidt mere for, at børnene trives, modtager læring, udvikler sig fagligt og personligt og bliver så dygtige som muligt. Hun er en tydelig voksen, der ikke skælder ud og har en fantastisk tilgang og relation til børnene. Hun tør at gøre tingene anderledes, hvis eleverne har brug for det og har fokus på det, der er vigtigt - den enkelte elev, trivsel i klassen, og hun formår at spotte, hvordan hver enkelt elev lærer bedst.

Vi oplever gang på gang, at selv i en travl hverdag med mange børn (og forældrehenvendelser) så er Jette ALTID klar på at samarbejde og sætte tiltag i gang for at hjælpe vores søn med at få den bedst mulige hverdag i skolen. Det kan på ingen måde anerkendes nok, den kæmpe forskel, Jette gør. Vi vil gerne sige en kæmpe tak til Jette.

Så derfor: en særlig TAK for dig Jette! Du har været en fast klippe, en trygheds- og tillidsskabende voksen og dygtig lærer for vores dreng i en meget svær tid. Det er vi dig evigt taknemmelige for og vi ved, at de gode historier er der HVER dag med dig som lærer! Vi vil også gerne benytte lejligheden til at sige tak til alle lærere, pædagoger og ledelse på Bjerregrav skole - I gør et fantastisk arbejde for vores børn på vores lille skole. Vi vil gerne sprede den gode historie om, at folkeskolen ikke er et dårligt valg, selvom man har et barn med særlige behov. Vi har altid haft et fantastisk godt samarbejde med skolens ledelse, lærere og pædagoger og der findes virkeligt mange i folkeskolen, der gør en forskel.

Forælderen Anja Laage Sørensen (th.) overrakte en buket blomster til lærer, Jette Sørensen (tv.), blandt som tak for at være en god lærer for sønnen, Mikkel (i midten)