Ekstraordinært møde: 86.300 kr. til mad til økonomisk trængte

Pengene går til frivillige foreninger fra Randers, som uddeler mad til økonomisk trængte hen over vinteren. Socialudvalget har fordelt midlerne på et ekstraordinært møde 16. december.

Socialudvalget har valgt at afholde det ekstraordinære møde for at fordele midlerne hurtigst muligt.

"Jeg er glad for, at vi som kommune kan hjælpe i denne ekstra ordinære situation, vi har lige nu med inflation og stigende energipriser, ved at støtte de frivillige organisationer, der tilbyder mad og andre helt nære fornødenheder til de familier, som er blevet særligt hårdt ramt," siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

De foreninger, som er blevet tildelt midler, er Sct. Clemens Kirkes foodbank, Venligboerne Randers, Sankt Andreas Kirke, SAM Foreningen, Foodbank Sct. Peders Kirke, Kirkernes Familiehjælp i Randers (KFH), Den Blå Paraply.

Paragraf 18 midler

Pengene kommer fra paragraf 18 midlerne, som er økonomiske tilskud, som Randers Kommune ifølge §18 i Lov om social service skal stille til rådighed for foreninger, som udfører frivilligt socialt arbejde. Hvert år uddeler Randers Kommune 1,5-1,8 millioner kroner til foreninger, klubber, netværk og andre grupper, som udfører frivilligt socialt arbejde.

"Normalt uddeler socialudvalget penge til mange typer af sociale organisationer, som hver gør et stort stykke arbejde. Den uddeling sker altid om foråret - men det er nu nøden banker på døren, så vi har handlet i samarbejde med en række frivillige organisationer. Det er jeg meget tilfreds med, og jeg takker de frivillige organisationer for hurtig udrykning," siger Rosa Lykke Yde, formand for socialudvalget.

Randers Kommune forventede, at cirka 55.000 kr. skulle uddeles, men da nogle foreninger har tilbagebetalt ubrugte paragraf 18 mider, er beløbet havnet på 86.300 kr.

"Vi har kikket i den konto, vi har til frivilligt socialt arbejde, og vi kunne se, at der var penge tilbage - og dem bruger vi nu på at hjælpe med bl.a. gratis mad til hårdt ramte," siger Rosa Lykke Yde.

Møde om paragraf 18 midler til januar

Frivillige foreninger i Randers Kommune er inviteret til fyraftensmøde om paragraf 18 midler torsdag den 5. januar 2023 fra kl. 17-19 i lokale D.2.58 på Laksetorvet 1, 8900 Randers C. Det er Randers Kommunes socialafdeling, som har indkaldt til mødet i samarbejde med Frivilligværket.

Der er tilmeldingsfrist til mødet senest onsdag den 21. december 2022. Tilmelding sker på e-mail til Herdis.Brounbjerg.Bennedsgaard@randers.dk