Elever er klar til at træde i pedalerne i september

Astrid, Sofie og Lucas fra 6.B på Rismølleskolen i Randers glæder sig til at cykle til skole sammen med deres klassekammerater i september. Klassen er nemlig tilmeldt den landsdækkende kampagne Alle Børn Cykler, der skal få elever til at vælge cyklen til undervisning.

Astrid, Sofie og Lucas fra 6. B ser frem til at deltage i cykelkampagnen i september sammen med alle deres klassekammerater.

Astrid, Sofie og Lucas fra 6.B på Rismølleskolen i Randers glæder sig til at cykle til skole sammen med deres klassekammerater i september. Klassen er nemlig tilmeldt den landsdækkende kampagne Alle Børn Cykler, der skal få elever til at vælge cyklen til undervisning.

Rismølleskolen har tilmeldt mange klasser til den landsdækkende kampagne, der ruller hvert år i september:

"Kampagnen er med til at sætte fokus på cyklen som et oplagt transportmiddel til og fra skole. Alt for mange elever bliver kørt til skole i bil, selv om de bor tæt ved skolen. Det giver en del biltrafik ved skolen især om morgenen. Det kunne vi undgå, hvis flere elever selv transporterede sig til skole," fortæller Gitte Skov Fich, færdselskontaktlærer på Rismølleskolen.

Skolen har været med i kampagnen i mange år for blandt andet at gøre eleverne mere trafiksikre:

"Den daglige cykeltur til skole lærer eleverne at begå sig mere sikkert i trafikken. Derudover øver eleverne deres motoriske færdigheder på cyklen og får en bedre kondition. Der er mange gode grunde til at vælge cyklen til skole, og jeg håber, at den tilbagevendende kampagne på sigt vil flytte flere elever op i cykelsadlen," siger Gitte Skov Finch.

Cykeltur får eleverne op i gear.

Astrid Trankjær Preeetzmann fra 6. B cykler til skole de fleste dage. Hun glæder sig til kampagnen:

"De fleste elever i klassen cykler i kampagneperioden. Det er rart, at man så har flere at følges med i skole på cykel. Det er dejligt at cykle, for man bliver lidt friskere og føler, at man er lidt højere oppe i gear og er mere klar til undervisning, når man har cyklet til skole," siger Astrid Trankjær Preeetzmann.

Fakta

Alle Børn Cykler er en børnemotionskampagne for alle skoleelever, som ruller hvert år i september måned. Formålet er at få så mange børn som muligt til at cykle mere. Kampagnen arrangeres af Cyklistforbundet. Randers Cykelby støtter kampagnen med lokale præmier.

Cykelguide og cykelkonkurrence for forældre

I forbindelse med cykelkampagnen Alle Børn Cykler har Cyklistforbundet lavet en cykelguide til, hvordan alle familier i Danmark kommer op på cyklerne og ud på eventyr. For at familierne har en ekstra gulerod at cykle efter, kan de være med i konkurrencen om at vinde en cykelferie på Samsø. Læs mere om konkurrencen på Cyklistforbundets hjemmeside. Konkurrencen løber til og med den 20. september.