Elever fra Hobrovejens Skole vinder to cykelpræmier

Det blev en flok aktive elever fra 6. C. på Hobrovejens skole, der cyklede sig til hele to præmier i den landsdækkende kampagne Alle Børn Cykler. Eleverne vandt både Randers Cykelbys førstepræmie, som er en tur til Djurs Sommerland. De vandt også en dag med sjove cykelege med en erfaren instruktør, som var én af kampagnens landsdækkende præmier.

Eleverne fra 6. C på Hobrovejens Skole var glade for at vinde hele to cykelpræmier.

Hvert år i september springer mere end 100.000 elever i Danmark på cyklerne til skole, fordi de deltager i den landsdækkende kampagne Alle Børn Cykler. I 2020 pumpede 1. 415 elever i Randers Kommune cyklerne for at deltage i kampagnen:

"Vi har aldrig prøvet at vinde før, så det er fantastisk, at klassen har vundet hele to præmier," sagde Selma Steenberg, der går  6. C på Hobrovejens Skole. Hun cykler til skole hver dag, men kampagnen har fået hende til at cykle mere:

"I kampagneperioden cyklede jeg både til fritidsaktiviteter og i weekenden. Det er jeg fortsat med, så kampagnen har fået mig til at cykle mere, end jeg plejer," siger Selma Steenberg.

Trafiksikre børn

Alle elever i 6. klasse på Hobrovejens Skole har i september måned været til cyklistprøve:

"Det er vigtigt, at eleverne bliver sikre cyklister, så de kan begå sig i trafikken. Både når de cykler til og fra skole til daglig, men også fordi skolen bruger cyklen som transportmiddel, når vi i forbindelse med undervisningen skal på ture ud af huset," siger Annette Cramer, der er færdselskontaktlærer på Hobrovejens Skole.

Skolen lægger også vægt på cykling i idrætstimerne, hvor eleverne kan tilmelde sig cykelhold:

"Cyklen giver masser af motion og bevægelse og øger børnenes selvstændighed. Aktive børn, der cykler, bliver også aktive voksne, der ofte vil vælge cyklen til gavn for både miljøet og sundheden," siger Anette Cramer.

Fakta

Randers Cykelby støtter hvert år kampagnen "Alle Børn Cykler" med lokale præmier. Førstepræmien, en tur til Djurs Sommerland, går til 6. C på Hobrovejens Skole. Eleverne i 6. D på Kristrup Skole kan glæde sig til en tur i biografen, fordi de vandt andenpræmien, mens 4. A på Blicherskolen kan se frem til at få 1000 kroner til klassekassen, som var tredjepræmien.

Formålet med cykelkampagnen er, at styrke børns sundhed og trivsel gennem mere cykling i hverdagen. "Alle Børn Cykler" arrangeres af Cyklistforbundet. Læs mere om den landsdækkende kampagne på www.abc-abc.dk.