Elever går 1 million kr. ind til udsatte børn i Syrien

Randers Kommunes folkeskoler har i fællesskab gået 50.570 km og dermed samlet mere end 1 million kroner ind til Danmarks Indsamling og udsatte børn i Syrien.

Flere end 8000 elever fra Randers Kommunes folkeskoler snørede vandrestøvlerne i uge 3 og gik 50.570 km. Det gjorde de for at samle ind til Danmarks Indsamling, der i år sendes fra Værket i Randers.

”Det gør mig utroligt stolt, at vores skoler står sammen for den gode sag, og vores elever fortjener et stort klap på skulderen for at trodse regn og sne i den gode sags tjeneste. Tak til jer alle sammen for at støtte op om indsamlingen,” siger borgmester, Torben Hansen.

DR Lær, Ramasjang og Ultra står bag projektet ”Vi Går Sammen”, og beder alle Danmarks børn om at gå for en god sag i januar. Hver gang et barn har gået en kilometer, donerer Novo Nordisk Fonden 20 kroner til Danmarks Indsamling, og specifikt til et Røde Kors-projekt i Syrien, til gavn for udsatte børn.

Folkeskoleeleverne fra Randers Kommune har dermed gået så mange kilometer, at det udløser en donation på mere end 1 million kroner til indsamlingen.

Lørdag den 4. februar afsløres det i Danmarks Indsamling-showet på DR1, hvor meget Randers i fællesskab har samlet ind.

Danmarks Indsamling live fra Værket

Danmarks Indsamling bliver i år sendt live på DR fra Værket i Randers lørdag den 4. februar. Indsamlingen støtter verdens sårbare børn, og med krig i Ukraine, tørke på Afrikas Horn, klimakrise, fødevarekrise og corona-pandemi er der brug for hjælp. Verden brænder, og det er børnene, der betaler den højeste pris. Danmarks Indsamling samler penge ind til udviklingsprojekter i 15 lande og Danmarks 12 største humanitære organisationer, som hjælper nogle af de mest sårbare familier i verdens kriser. Indsamlingen sikrer, at børnene får mad og rent drikkevand, at de får uddannelse, læge- og krisehjælp, omsorg og beskyttelse.

I ugerne op til tv-showet foregår der en lang række indsamlingsaktiviteter i Randers. Randers Kommune koordinerer indsatsen og har løbende tæt dialog med Danmarks Indsamlingen om de lokale aktiviteter. Læs mere på www.randers.dk/danmarksindsamling.