EM i 5-Kegler Billard i Randers 2022

4.-7. august: Kom til internationalt billard i verdensklasse når der er EM i 5-Kegler i Randers. Oplev masser af spænding med 48 af Europas bedste spillere. Der er gratis adgang i Ridehuset på Værket.

For andet år i træk blev 45 årige Kasper Kristoffersen fra Ikast-Brande tidligere på sommeren dansk mester i billard-disciplinen 5-Kegler. Nu kommer han til Randers sammen med otte andre danske spillere, der skal kæmpe om EM-guld mod resten af Europa. Kasper Kristoffersen er ikke hvem som helst. Han er nemlig også 17-dobbelte DM-guldvinder i disciplinen pool, og han spås gode chancer til europamesterskabet i Randers.  

Det specielle ved 5-Kegler er, at disciplinen også bliver kaldt for Skomar-sportens internationale disciplin på grund af de mange ligheder mellem de to discipliner. Skomar spilles i Danmark regelmæssigt af anslået mere end 100.000 personer.

Europamesterskaberne i 5-Kegler Billard skal afholdes i nogle usædvanlig flotte rammer. Valget er faldet på Ridehuset på Værket i Randers. En bygning fra 1887, der oprindeligt var dragonkaserne for Kong Christian X. Stedet bliver i dag brugt til store koncerter og kulturarrangementer. Idéen er at skabe en helt særlig stemning, hvor sporten, historien og kulturlivet møder hinanden. Huset, der er bygget i billardsportens barndom, er en perfekt platform til at skabe den stemning.

Der er gratis adgang i Ridehuset. Kom og nyd fantastisk billard i verdensklasse fra torsdag 4. august til og med søndag 7. august 2022.

Se spilleplan her 

Det er første gang at DDBU står som vært for et EM i 5-Kegler Billard Individuelt, hvilket er en speciel stor ære, da Danmark har nogle af Europas og dermed verdens bedste spillere i denne specielle ekvilibristiske disciplin, som spilles i det meste af Europa og Syd- og Mellemamerika. Alene i Italien er der flere millioner spillere! Efter fodbold er 5-Kegler Italiens næststørste sportsgren.

”EM i 5-Kegler Billard i Randers bliver en stor oplevelse, såvel organisatorisk som spillemæssigt. DDBU ser frem til, at vi igen, sammen med Randers og Sport Event Denmark, blænder op for billard i verdensklasse i Danmark. Randers og Værket er blevet valgt som spillested på grund af den store succes VM i 3-Bande Carambole samme sted blev i november 2019 med over 50 timers live TV på TV-2 Sport”, siger Torsten Danielsson, Formand for Den Danske Billard Union.

Lige som DDBU og Randers er også direktør, Lars Lundov, Sport Event Denmark, glad for, at Danmark skal være vært for EM i 5-Kegler Billard.

”I Sport Event Denmark arbejder vi hårdt på at tiltrække store internationale sportsevents for bl.a. at give danske atleter og fans hjemmebane. I sidste uge havde de danske badmintonspillere hjemmebane i Aarhus ved VM for hold, ligesom også fodboldspillere, sejlere, kano- og kajakroere har dystet på hjemmebane sommeren over. Det glæder os derfor, at EM i 5-Kegler i 2022 skal afholdes i Randers. Randers er en hjemmebane i verdensklasse. Det så vi til VM i 3-Bande Carambole i 2019," siger  Lars Lundov.

Den Danske Billard Union, Randers Eventsekretariat og Sport Event Denmark ser frem til at byde Europas bedste spillere velkommen. 

Det er første gang, DDBU står som vært for et EM i 5-Kegler Billard Individuelt, hvilket er en speciel stor ære, da Danmark har nogle af Europas og dermed verdens bedste spillere i denne specielle ekvilibristiske disciplin, som spilles i det meste af Europa og Syd- og Mellemamerika. Alene i Italien er der flere millioner spillere! Efter fodbold er 5-Kegler Italiens næststørste sportsgren.

Læs mere på em-5-kegler.dk