En mindeværdig aften med unge i fokus

Unge tilknyttet Randers Kommunes Familieområde var onsdag d. 4. maj inviteret til en mindeværdig aften fyldt med lærerige, kulturelle, humoristiske og sociale oplevelser.

De unge, der er tilknyttet Familieområdet i Randers Kommune har længe været særligt prøvede i forbindelse med corona-nedlukning, der har skabt en større social distance end før. Derfor er de unge blevet inviteret til et helstøbt og gratis arrangement, med de unge i centrum.

Arrangementet foregik på Underværket, og ca. 100 unge i alderen 13-23 år deltog i arrangementet.

Arrangementet blev finansieret via puljemidler, som Familieområdet har søgt og fået bevilliget hos Lær for Livet.

”Det var tiltrængt med en aften for de unge, vi arbejder med på Familieområdet i Randers Kommune. Det er en aften, hvor de unge skal føle sig ekstra særlige, og føle at vi som kommune omfavner dem. En aften hvor de ikke skal forholde sig til hverdagens udfordringer og krav, og hvor vi kan være fælles om et grin,” siger konstitueret Familiechef i Randers Kommune, Trine Christina Cramer Wester.

Sjovt og tankevækkende arrangement

Udover at være en aften for de unge, havde arrangementet også til formål at støtte den hårdtprøvede oplevelsesindustri. Familieområdet havde blandt andet inviteret tre unge fra organisationen CONTACT til at sætte en forestilling op.

Hver især fortalte de om udfordringer, de selv har haft i løbet af livet. Én fortalte om at være ordblind, en anden fortalte om at have mistet en forælder og i den forbindelse ensomhed, og den tredje fortalte om at se anderledes ud end normen, om at være pige og klæde sig som dreng. Bagefter stillede de unge mange nysgerrige spørgsmål til de tre fortællere.

Efter forestillingen fik de unge mulighed for drøfte forestillingens emner og danne nye relationer, mens de nød en menu og sodavand fra Moster2go’s foodtruck. Derefter var der lagt op til et godt grin, med standup comedyshow af komikerne Phillip Devantier og Mikkel Klint Thorius.

Ved aftenens afslutning modtog de unge en goodiebag med 2 billetter til Randers Regnskov, 2 billetter til Nordisk Film biografer og chokoladebarer sponsoreret af Brugsen i Harridslev. På den måde kan aftenen føre til flere gode oplevelser og minder i fremtiden, hvor de unge har mulighed for at invitere en ven, familie eller lignende med på tur.