Få tilskud til regningerne

Økonomisk trængte kan søge om tilskud til uoverkommelige udgifter. Det kan være el- og varmeregninger og regninger i forbindelse med flytning. Kun få kender til mulighederne oplever Borgerservice.

Regningerne stiger, og flere og flere har svært ved at betale dem. Flere er endda nødt til at flytte, fordi de ikke har penge til at blive boende.

Men der er hjælp at hente, hvis man er særligt økonomisk trængt. Det er muligt at søge om varme- og eltillæg og enkeltydelser til udgifter som flytning, indskud, etablering og restance.

"Vi ser lige nu, at rigtig mange har problemer med at betale regningerne og de stigende udgifter. Borgerservice Randers og Ydelseskontoret modtager imidlertid meget få ansøgninger om økonomiske tilskud, og vi håber derfor, at flere får øjnene op for muligheden for at søge," siger Helene Bækmark, direktør for Social og Arbejdsmarked i Randers Kommune.

Det er pensionister, kontanthjælpsmodtagere, personer på kanten af arbejdsmarkedet og trængte børnefamilier, som ikke har formue, som kan få tilskud til regningerne. Alle tilskud bliver givet på konkrete, individuelle vurderinger, og alle indtægter, rådighedsbeløb og udgifter indgår i vurderingen.

Sådan søger du

De kan også søge om personlige tillæg til generelt stigende udgifter, hvis de er særligt vanskeligt stillet økonomisk. Det kan de søge om her.

  • Førtidspensionister, som har fået tilkendt førtidspension efter år 2003, kontanthjælpsmodtagere og andre, som er økonomisk trængte, skal søge om enkeltydelse. Det kan de gøre her.

Personlig betjening

Pensionister og førtidspensionister, som har behov for personlig betjening, kan henvende sig i Borgerservice.

Personer på kontanthjælp og andre ydelser kan kontakte Ydelseskontoret telefonisk via telefon 89 15 15 15 fra mandag til fredag mellem 10.00 og 12.00.

Alternativt kan man henvende sig i Job & Ydelse på Regimentvej, indgang H, 1. sal lokale 1.087, 8930 Randers NØ.

Husk at medbringe relevant dokumentation for de udgifter, som der søges tilskud til. Hvis man søger enkeltydelse skal man medbringe dokumentation for alle sine udgifter. Det kan være kvitteringer, regninger, årsregnskaber og lignende.