Familier kan få hjælp til samarbejdet efter en skilsmisse

Det digitale værktøj ”Samarbejde efter Skilsmisse” (SES) er et gratis tilbud til skilsmissefamilier i Randers Kommune. Her kan forældre få hjælp til at håndtere de svære følelser og udfordringer, der kan følge med en skilsmisse.

Randers Kommune vil lette hverdagen for familier, der gennemgår et skilsmisseforløb. Derfor har kommunen indgået et samarbejde med det digitale værktøj ”Samarbejde efter Skilsmisse” (SES), hvor forældre gratis kan hente hjælp til, hvordan de bedst muligt kan komme igennem de forandringer og udfordringer, der ofte kan følge med en skilsmisse.

”En skilsmisse er en stor livsomvæltning, der kan byde på mange svære udfordringer – særligt når der er tale om et forældrepar, der må bryde op. Med Samarbejde efter Skilsmisse vil vi gøre det nemmere for forældre at komme igennem skilsmisser til gavn for både forældrene selv og deres børn,” siger Peter Michael Andreasen, der er familiechef i Randers Kommune.

SES er et digitalt værktøj, hvor forældre kan få adgang til 18 digitale moduler, som de kan gennemgå hjemme i trygge rammer. Modulerne er inddelt i forskellige temaer, som handler om alt fra børns behov, vrede og andre faldgruber i forældresamarbejdet efter en skilsmisse.

”Det er vigtigt, at vi klæder forældrene godt på til at støtte og forstå deres børns følelser og reaktioner i en skilsmisse. Med SES kan vi give nogle meget konkrete og håndgribelige værktøjer, som samtidig kan bidrage præventivt til at undgå de problematikker, som kan føre med en skilsmisse,” siger Peter Michael Andreasen.

Alle temaerne i de digitale moduler er sammensat af indhold som video, illustrationer og billeder. Og dertil en fortællerstemme, der guider forældrene igennem modulerne. En del af modulerne består blandt andet af små videoer, der viser, hvordan forældrene kan håndtere nogle konkrete situationer, så de ikke ender i en konflikt.

Forskere fra Københavns Universitet har undersøgt effekten af SES og resultaterne viser blandt andet, at SES dæmper depression, stress og fjendtlighed.

Sådan kommer du i gang

Er du skilsmisseforælder og bosat i Randers Kommune, kan du gratis oprette en bruger på www.ses.dk.