Fart på salget af byggegrunde i Randers

Så er der udsolgt i Romalt! 32 byggegrunde er solgt inden for fire en halv måned. Det er ny rekord for en større udstykning i Randers Kommune. Til sammenligning blev i sommeren 2017 udbudt 56 grunde i den forrige udstykning på Delfinen og Nordkaperen. De tog halvandet år at sælge.

Familier og byggefirmaer viser en støt stigende interesse for byggegrunde i Randers. Den seneste kommunale udstykning i Romalt blev udbudt i sommer, og de 32 grunde på Marsvinet og Hvidhvalen er nu allerede solgt til håbefulde nybyggere.

Køberne kommer primært fra Randers kommune, men der er også tilflyttere fra Aarhus, Djursland og Aalborg.

”Romalt er et yderst populært område, da det som bydel har det hele - både bynærhed, skole og daginstitutioner, indkøbs- og fritidsmuligheder,” siger Lotte Vallentin Hoe fra Grundsalg i Randers Kommune.

Derfor valgte Katrine og Lasse Romalt

Katrine Amdi Konradsen og Lasse Arentoft fra Kolt-Hasselager syd for Aarhus overtog pr. 1. oktober en af grundene på Hvidhvalen i Romalt:

”Ingen af os kendte særlig meget til Romalt, men jeg har kollegaer, og vi har venner, som bor i Romalt, og de kunne fortælle en masse gode ting. Vi var også selv ude at få os et indtryk af bydelen, som hver gang vi har været der har budt på nye naturområder og masser af aktivitetsbaner og legepladser for børn,” fortæller Katrine Amdi Konradsen.

”Da salget af den sidste etape skulle sættes i gang, tog vi derfor beslutningen og satte vores hus i Kolt-Hasselager til salg. Vi var enige om, at Romalt var der, hvor vi ville få flest af vores drømme opfyldt. Vi fik vores hus solgt, og da grundene kom til salg i juni, var vi så heldige at få en,” siger hun og fortsætter:

”Det er klart, at vi - uanset om valget var faldet på Aarhus eller Randers - skulle gå på kompromis med nogle ting. Men prisen og det at kunne bygge nyt og skabe et liv i et nyt kvarter vægtede højere end bylivet i Aarhus. Vi er et sted i livet, hvor familielivet og rammerne omkring os og vores søn Abel er det vigtigste. Så det handler nok mere om at bytte Kolt-Hasselager ud med Romalt, end Aarhus ud med Randers, da det vi brugte Aarhus til ligeså nemt kan nås fra Romalt.”

Andre gode udstykninger på vej

De næste udstykninger i Romalt-området bliver fire grunde for enden af Okapivej. De fire grunde, der vil afslutte udstykningsområdet Lindholt, forventes at blive udbudt i første kvartal af 2020.

”Der er allerede stor interesse for dem, så også her forventer jeg et hurtigt salg,” siger Lotte Vallentin Hoe.

Hun tilføjer, at der også i starten af 2020 udbydes en storparcel til tæt/lavt byggeri (dobbelthuse) på Hvidhvalen. Parcellen er lokalplanlagt til 11 dobbelthuse, og retter sig primært mod byggefirmaer eller entreprenører, som vil bygge til videresalg.

”I Grundsalg satser vi på flere gode udstykningsområder i 2020. Blandt andet bliver 11 parceller på den gamle Kærsmindegrund sat til salg, næste etape i Munkdrup på Gråstenvej er undervejs, og så tager vi hul på den næste etape i Dronningborg; de meget attraktive grunde op mod Torupdal,” siger Lotte Vallentin Hoe og fortsætter:

”Vi har stadig rigtig mange grunde til salg, og der er noget for enhver smag. Vi har grunde tæt på byen og midt i naturen - og i mange forskellige prislejer, så alle kan være med. ”Der er grunde til salg på i alt 16 lokaliteter i Randers Kommune. Priserne starter ved 320.000 kr. inkl. tilslutninger for en byggegrund i Øster Tørslev.

Interesserede kan orientere sig på Randers Kommunes hjemmeside www.byggegrunde.randers.dk