Fejring af folkeskolernes 48 nye juniorledere

Torsdag den 11. april 2019 modtog 48 nye juniorledere deres diplomer som bevis på, at de nu officielt kan kalde sig juniorledere. Forældre, skoleledere, trænere og undervisere var samlet til fejringen, hvor borgmester Torben Hansen overrakte diplomer og fodboldtrøjer til de nye juniorledere.

Torben Hansen holder tale til de nye juniorledere.

48 fodboldglade 9. klasses elever fra folkeskoler i Randers Kommune modtog torsdag den 11. april 2019 deres diplom som bevis på, at de har gennemført uddannelsesforløbet som juniorleder – og dermed bestået deres afsluttende eksamen.

”I dag får I jeres diplomer som et synligt bevist på, at I har gjort en stor indsats. Det er rigtig godt gået. Samtidig er det utroligt vigtigt, at vi her i Randers har nogle unge som jer, der har lyst til at engagere sig i det lokale foreningsliv. Foreningslivet har nemlig stor betydning for vores by – og ikke mindst for sammenhængskraften i den,” sagde Torben Hansen i sin tale til de unge juniorledere, hvor han lykønskede de mange nye juniorledere.

Fodboldlinjen Randers, Danmarks største fodboldlinje, kan som den eneste i landet tilbyde eleverne et juniorlederforløb. I løbet af året er eleverne på Fodboldlinjen Randers’ juniorlederforløb – ved siden af deres almindelige fodboldtræning – blevet undervist i markedsføring, målgrupper, økonomi og strategi.

Det har givet dem viden om, hvordan man bygger en fodboldklub op fra bunden, og det er netop dette projekt, som eleverne har været til deres afsluttende mundtlige eksamen i.

”Vi har nogle super seje elever på fodboldlinjen, og de har bare gjort det så godt. De har bevist, at de forstå, hvilke mekanismer, der er på spil, når man skal drive en virksomhed eller stor organisation, som en fodboldklub jo er. Det har været fantastisk at mærke deres engagement og interesse, som de har taget med sig både på fodboldbanen og i undervisningslokalerne,” siger John Witting, leder af fodboldlinjen.

Uddannelsesforløbet er et samarbejde mellem Tradium, Handelsgymnasiet, Randers Ungdomsskole og folkeskolerne i Randers. Til aftenens fejring deltog Fodboldlinjens samarbejdspartnere heriblandt også sportslig og kommerciel direktør fra Randers FC, Søren Pedersen og rektor fra Tradium Dorte Mulvad.

De 48 elever er en firdobling i antallet af elever, der har valgt juniorlederforløbet sammenlignet med sidste år. Leder af Fodboldlinjen Randers John Witting glæder sig over de mange engagerede elever på forløbet og ser frem til at tage imod endnu flere elever på forløbet i skoleåret 2019/2020.