Fejring af skolefornyelser i Randers Kommune

Østervangsskolen har som led i skoleudviklingsplanen nu afsluttet renovering af udeområder og lokaler. Det blev fejret onsdag d. 18. december, hvor skolen inviterede alle på fællessang, juicebrikker og pølsehorn, og borgmester, Torben Hansen, hjalp med den officielle indvielse.

Borgmester, Torben Hansen og skoleleder, Peter Nellemann holdt snoren, der blev klippet af de to elevrådsrepræsentanter, Hambi Omar og Pranavan Thevan.

Mens håndværkerne stadig er i gang på et par andre skoler i kommunen, kunne Østervangsskolen onsdag d. 18. december fejre fornyelserne og officielt indvie deres nye faciliteter. Skolen fik tildelt midler i forbindelse med skoleudviklingsplanen fra 2015. Med pengene har skolen fået en ny legeplads, en tilbygning med nye undervisningslokaler og toiletter, nye lokaler til skolens specialklasser og nye faglokaler, bl.a. håndværk og design, billedkunst og natur og teknik.

”Det er fantastisk at se, hvor meget skoleudviklingsmidlerne kommer børnene til gavn. Det kommer til at gøre en stor forskel i hverdagen, at skolerammerne skaber mulighed for bevægelse, aktivitet og ikke mindst inspirerende undervisning. Ordentlige rammer gør, at børnene kan være glade for at komme i skole, og sådan lærer de også mest,” siger borgmester Torben Hansen.

Alle Østervangsskolens ca. 450 elever var samlet på legepladsen sammen med personale, forældre, håndværkere og politikere, da indvielsen fandt sted. Skoleleder, Peter Nellemann, bød alle velkommen og efter en fællessang, talte borgmester, Torben Hansen.

”Tak til byrådet for at prioritere de her renoveringer. Det betyder rigtig meget for skolen, og det er så dejligt at se det færdige resultat, og hvordan eleverne allerede har gavn af det. Det kommer til at gøre en stor forskel for både elever og medarbejdere på skolen,” siger skoleleder på Østervangsskolen, Peter Nellemann.

I samarbejde med borgmesteren og skolelederen klippede to elevrådsrepræsentanter, Hambi Omar og Pranavan Thevan snoren, der markerede, at de nye faciliteter officielt var indviede. Derefter blev der serveret pølsehorn og juicebrikker, og eleverne legede på det nye udeområde, mens de voksne fik en rundvisning i de nye lokaler.

Fakta

Flere folkeskoler i Randers Kommune bliver i perioden 2015-2020 moderniseret, ombygget og renoveret. Det sker som led i en omfattende skoleudviklingsplan, der skal styrke undervisnings- og arbejdsmiljøet på en række skoler i kommunen.

Midlerne til udviklingsplanen er skabt gennem den skolestruktur, som blev vedtaget i 2015.