Fest, farver og motionsløb styrker fællesskabet på Rismølleskolen

Fredag den 11. oktober blev efterårsferien traditionen tro løbet ind med skolernes motionsdag. Rismølleskolen havde skruet op for musikken og pangfarverne, og den gode stemning kunne mærkes på de mange glade og aktive elever.

Der var fælles start- og målstreg i skolegården, hvor 500 elever fra Rismølleskolen og 100 børnehavebørn stod klar klokken 9 fredag formiddag. Startskuddet lød, og løberne blev sendt afsted på tre forskellige ruter: én til de store børn fra 5. til 9. klasse, én til de små fra 0. til 4. og én til de børn fra de lokale børnehaver, som i dagens anledning var inviteret med.

"Det har været en god dag. Det er fedt at dyrke motion, for så bliver vi hurtigere og mere trænede. Jeg har løbet 14 runder, så nu er jeg træt", fortalte Veronica fra 4. b, efter hun havde løbet hele formiddagen.

Fælles for de tre ruter var, at de alle sammen gik igennem skolegården, hvor der var pyntet op med flag og musikken spillede. Her havde flere forældre taget imod invitationen og var mødt op for at heppe på de mange glade løbere, som fik malet en farverig streg i ansigtet, hver gang de havde løbet en runde.

"Vi har designet løbet, så de store og de små er i samme aktivitet, har en fælles målstreg og ser hinanden løbe. Vi laver noget, som bringer os sammen som skole og styrker fællesskabet, både for personale, elever og forældre, og vi har forsøgt at lave et arrangement som eleverne husker", forklarer Tobias Vinter, lærer på Rismølleskolen og tovholder på motionsdagen.

Fællesskab på tværs

Der var fart over feltet i over en time, mens eleverne for afsted langs ruterne. Nogle nåede at løbe rigtig mange omgange, med et par elever der nåede at tilbagelægge 18 km. De mange omgange betød også, at eleverne blev mere og mere farverige som tiden gik. Efter løbet fik de aktive elever overrakt en guldmedalje.

Eleverne fra 9. klasse var trukket i gule veste og stod for at sende børnehavebørnene i den rigtige retning ude på ruten:

"Vi har stået for motionsløbet for de yngste børn. Det har været så godt, for vi har givet så mange high fives og tegnet indianerstreger, og det føles godt, for børnene smiler og er glade. Løbet er en virkelig god måde at ryste alle eleverne på skolen sammen, og så bliver børnehavebørnene taget godt imod inden de starter i skole", fortæller Frederik og Nicoline fra 9. klasse.

Motionsdagen spiller ind i Randers Kommunes visionsprojekt Bevæg Dig For Livet, som skal være med til at få flere borgere til at bevæge sig. Målet er, at gøre Danmark til den mest aktive nation i år 2025.