Festdag: Beboerne i kommunens sociale bosteder blev vaccineret

Torsdag 18. marts fik 400 udsatte borgere første vaccinestik. Det blev deres tur, fordi de er i vaccinegruppe 5 og bor på et af Randers Kommunes 16 store sociale bosteder, som er hjem for mennesker med udviklingshæmning, psykiske diagnoser og socialt udsatte.

Vaccination på Bostedet Neptunvej. Foto: Randers Kommune.

Lotte Kongsbak var en af beboerne, som fik første vaccinestik torsdag. Hun bor på Bostedet Neptunvej i Paderup sammen med 46 andre beboere med udviklingshæmning. For Lotte og beboerne var torsdag en festdag, som blev fejret med kage, for de havde alle takket ja til at blive vaccineret.

Lottes mor Tina Kongsbak var med ved vaccinationen, som betyder begyndelsen på en mere tryg hverdag:

"I dag er glædens dag for os begge. Både Lotte og jeg ser frem til at få vores liv tilbage, som vi kendte det for et år siden," fortæller Tina Kongsbak.

Flere af beboerne på Neptunvej havde taget fri fra deres daglige beskæftigelser på kommunens kreative værksteder og aktivitetscentre for at bruge dagen på vaccination og fejring af udsigten til en mere normal tilværelse.

"Lotte glæder sig ikke mindst til, at hun kan komme tilbage og opleve stand up på Værket. Hun elsker stand up. Torben Chris er en af hendes helt store idoler. Hun er der altid i god tid, og så inviterer Torben Chris hende backstage og byder på sodavand", fortalte Tina Kongsbak efter Lotte fik vaccinen.

Lotte Kongsbak og de andre beboere på Neptunvej skal efter planen have det andet stik den 8. april.

Borgere, som har udviklingshæmning, psykiatrisk sårbarhed eller er socialt udsatte, og som ikke bor på et af kommunens bosteder, er fordelt i vaccinegruppe efter alder ligesom resten af befolkningen.

Lotte Kongsbak og hendes mor Tina Kongsbak. Foto: Randers Kommune.