Festlig indvielse af Havndal Sundhedshus 1. april

Havndal Sundhedshus indvies med et festligt arrangement med fokus på fællesskab, sundhed og socialt samvær fredag d. 1. april 2022.

Ventetiden er forbi. Håndværkerne er rykket ud, og der dufter af kaffe og ny maling i de renoverede lokaler på Kirkevej 2 i Havndal. Her ligger Havndal Sundhedshus, som fremover skal huse forskellige kommunale sundhedstilbud og fungere som samlingspunkt for beboerne i Havndal og omegn.

”Havndal Sundhedshus er en manifestation af byrådets store fokus på sundhed for alle borgere i Randers Kommune uanset geografi. Placeringen af sundhedshuset giver lettere adgang til flere sundhedstilbud for beboerne i den nordlige del af kommunen, og samtidig er der plads til fællesskaber og socialt samvær, der er også er vigtige faktorer for sundheden”, siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Borgmesteren åbner arrangementet sammen med formand for Landdistriktsudvalget, Anne Hjortshøj, på græsplænen foran sundhedshuset kl. 13.00.

Herefter er der fri adgang til sundhedshusets nye lokaler og underholdning med korsang og gymnastikopvisning. Man kan også tippe en 13’er om søvn og tobak, lære at udregne sin alkoholpromille og få en snak om livsstil og vaneændringer med en sundhedskonsulent.

Deltagerne bliver desuden forkælet med gratis hotdogs, drikkevarer, kagemand og kaffe.

Borgernes ønsker bliver til virkelighed

En del af visionen for Havndal Sundhedshus er, at det skal være borgernes hus, hvor brugerne er med til at bestemme og generere indholdet. Mange af de lokale har i den forbindelse udfyldt postkort med ønsker, input og idéer til indhold og aktiviteter. Alle forslag er læst og behandlet, og sammenhængen mellem ønsker og muligheder i sundhedshuset lover godt for fremtiden.

”Vi har blandt andet modtaget ønsker om plads til fællesskaber, aktiviteter og forskellige tilbud inden for sundhed og omsorg. Jeg vurderer, at cirka 90 procent af de forslag, som borgerne er kommet med, kan realiseres inden for rammerne af sundhedshuset”, siger Ulla Skov Aldahl, sundhedskoordinator for Havndal Sundhedshus, og tilføjer:

”Flere af ønskerne kan vi opfylde i tæt samarbejde med borgerne. Hvis en beboer i lokalområdet har en idé til en aktivitet, så kan vi blandt andet hjælpe med koordinering, plads, planlægning og eventuelle ansøgninger om tilskud”.  

Man kan læse mere om borgernes ønsker og kommende aktiviteter i sundhedshuset på hjemmesiden, hvor man også finder kontaktoplysninger på sundhedskoordinatoren.