Fire lokale vindere af DM i Skills fejret på Rådhuset

Det store årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne endte med hele fire lokale vindere fra Randers. De blev onsdag (29. januar) hædret af blandt andre borgmester Torben Hansen på Det Gamle Rådhus.

Fra venstre mod højre:  Frisør Tenna Bloch Petersen, karosseritekniker Christian Bjerregaard Sambleben, klejnsmed Axel Lundorff, smørrebrød og catering Frederik Mejlvang Brunhøj og borgmester i Randers Kommune Torben Hansen. Foto: Randers Kommune.

"I skal være stolte. Det er kun ganske få, der vinder et danmarksmesterskab og endnu færre, der vinder det i skills. På vegne af Randers Kommune er jeg stolt af, at vi har hele fire vindere med tilknytning til Randers", sagde borgmester Torben Hansen under fejringen på Det Gamle Rådhus af de fire nykårede danmarksmestre:

  • frisør Tenna Bloch Petersen, der er i lære ved PARK By studie rørbæk
  • klejnsmed Axel Lundorff, der er i lære ved Værum Stålindustri
  • karosseritekniker Christian Bjerregaard Sambleben, der er i lære hos Jydsk Automobil Centrum
  • smørrebrød og catering Frederik Mejlvang Brunhøj, der er i lære hos Norevent

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. Årets udgave løb af stablen i Bella Centret i København, hvor de fire randrusianere altså fejede al konkurrence af banen og tog hjem med den fornemme DM-titel i hver deres fag.

Nye rollemodeller

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen - heriblandt grundskoleelever - erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

"I Randers er vi meget optaget af, at flere unge tager en erhvervsuddannelse, og her er det vigtigt at have nogen som jer. I er rollemodeller for andre og med til at vise, hvad man kan opnå som faglært," sagde Torben Hansen.

De fire Randers-vindere af DM i Skills er elever på erhvervsskolerne Tradium i Randers (Tenna Bloch Petersen og Axel Lundorff) og College360 i Silkeborg (Christian Bjerregaard Sambleben og Frederik Mejlvang Brunhøj).